WijOpDeWeg

Mini-Rottemerentunnel en Expo A16 Rotterdam geopend

De eer van doorknippen van het lint ging naar Hein Versteegen en Eelco Negen

Mini-Rottemerentunnel en Expo A16 Rotterdam geopend

Rotterdam,
In de verkeerstuin van het Plaswijckpark zijn in het weekend van 4 tot 5 juni 2022 zowel een mini-Rottemerentunnel als een mini-Expo A16 Rotterdam geopend. Met het doorknippen van een rood lint werden onder toeziend oog van een grote groep schoolkinderen op skelters en Fred Nijveld, directeur van Plaswijckpark, de tunnel en expo in de verkeerstuin geopend.
De eer van het doorknippen van het lint ging naar Hein Versteegen en Eelco Negen, de projectmanagers van A16 Rotterdam namens de bouwcombinatie De Groene Boog en Rijkswaterstaat.

Twee zeecontainers zijn omgetoverd tot aantrekkelijke doorgangen voor skelters. Jonge bezoekers van het park kregen de kans om als eerst door de Rottemerentunnel te rijden. Compleet met Schotse Hooglander op het tunneldak en brandblussers in de tunnel. Rijdend door de mini Expo A16 Rotterdam leerden ze meteen wat leuke feitjes over de snelweg A16 Rotterdam.

Nieuwe verbindingsweg

De A16 Rotterdam is een nieuwe verbindingsweg tussen de snelweg A13 bij Rotterdam The Hague Airport en de A16/snelweg A20 bij het Terbregseplein. Een onderdeel van de nieuwe weg is de Rottemerentunnel van ruim 2 km lang. Mini-Rottemerentunnel en Expo A16 Rotterdam geopend. Deze tunnel is volledig energieneutraal en duikt onder het Lage Bergse Bos door. In 2025 gaat de weg met de tunnel open voor verkeer.

Aanleg van de A16 Rotterdam

De aanleg van de A16 Rotterdam is in 2019 gestart. Langs het hele traject van ruim 11 km wordt inmiddels overal gewerkt. De aanleg kan niemand ontgaan zijn in Rotterdam en omgeving. Dit geldt vooral voor de wandelaars in het Lage Bergse Bos, de watersporters in de Rotte, het woon-werk verkeer tussen de gemeente Lansingerland en Rotterdam Noord en natuurlijk direct omwonenden. Voor velen van hen zijn het informatiecentrum Expo A16 Rotterdam in het Lage Bergse Bos en de Rottemerentunnel herkenbare plekken.

Vorig bericht Pieter Pot versnelt internationale circulaire transitie
Volgend artikel €81 miljoen subsidie voor WarmtelinQ Rijswijk - Leiden

Nu op WijZuidHolland