Agri

Workshop over toekomstbestendige land- en tuinbouw

Provincie Zuid-Holland zoekt naar sociaal innovatieve projecten

Workshop over toekomstbestendige land- en tuinbouw

Vanaf 5 juni kunnen ondernemers subsidie aanvragen voor systeeminnovaties in de land- en tuinbouw. Provincie Zuid-Holland zoekt projecten die voor doorbraken kunnen zorgen in de ontwikkeling naar een toekomstbestendige, vitale land- en tuinbouw. Voorafgaand aan de openstelling organiseert de provincie een speciale co-creatieworkshop voor mensen met een goed idee die op zoek zijn naar kennis, hulp en verbinding.

Sociale innovatie

De subsidie valt binnen het kader Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) Nationaal Strategisch Plan (NSP): samenwerking voor innovatie. De provincie zoeken projecten die naar fundamentele veranderingen kunnen leiden voor de land- en tuinbouw in Zuid-Holland. Projecten die bijdragen aan het verbeteren van de uitgangspositie en toekomstig verdienmodel van de agrarische ondernemers, in balans met de natuurlijke draagkracht. Met deze regeling wordt vooral gezocht naar sociale innovatie: andere manieren van denken, doen en organiseren. Denk bijvoorbeeld aan:

  • samenwerking in collectieven
  • waarde-creatie over de gehele keten
  • het creëren van cross-sectorale verdienmodellen
  • het creëren van afzetmarkt naar duurzaam geteelde producten

Speciale bijeenkomst

Het is goed voor te stellen dat juist projecten die over innoveren en experimenteren gaan veel vragen oproepen. Hoe kan mijn project-idee echt bijdragen aan verandering? Zijn er wellicht partijen waarmee ik kan samenwerken? Kan ik meer informatie krijgen? Om deze en andere vragen te beantwoorden organiseert de provincie deze workshop voor potentiële aanvragers. De opzet is breed: deskundigen van de provincie informeren je over de ins en outs van de subsidie; je kunt er ook alvast je idee pitchen en laten verrijken, netwerken en eventueel zelfs samen werken aan een verdere uitwerking van het projectplan.

Meteen aan de slag

Dat zo’n zogenoemde co-creatieworkshop gewaardeerd wordt, weten de provincie van andere subsidies en van de kick-offsessie die ze begin april in het kader van deze subsidieaanvraag heeft georganiseerd voor haar netwerkpartners in de land- en tuinbouw en het voedselsysteem. Deelnemers waren erg enthousiast dat er niet alleen informatie gedeeld werd, maar dat zij ook meteen met elkaar aan de slag konden om hun plannen verder vorm te geven.

Aanmelden tot uiterlijk 17 mei

Geïnteresseerden die hun idee een stap verder willen brengen, kunnen op 24 mei deelnemen aan de co-creatieworkshop. De workshop vindt plaats bij de Polderij in Maassluis van 09:30 tot 12:30 uur. Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 17 mei via het aanmeldformulier.

Vorig bericht Spijkenisserbrug vanaf zaterdag 11 mei open voor wegverkeer
Volgend artikel Deze 16 bedrijven zijn failliet verklaard in Zuid-Holland in eerste week mei

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijZuidHolland