Toerisme

Hilton breidt Rotterdamse portefeuille uit met twee nieuwe hotels

265 kamers met uitzicht op het water en de stad

Hilton breidt Rotterdamse portefeuille uit met twee nieuwe hotels

Foto: Hilton

Rotterdam,
Hilton heeft een franchiseovereenkomst getekend met Annexum voor de herpositionering van twee nieuwe hotels met in totaal 480 kamers in Rotterdam. Mainport Hotel Rotterdam Curio Collection by Hilton en DoubleTree by Hilton Rotterdam Centre openen na renovaties in 2024 hun deuren. Tot die tijd blijven beide hotels operationeel als Hilton affiliate hotels. Recentelijk heeft investeerder Annexum de twee hotels verworven. Dit zullen de eerste vestigingen worden onder de merken Curio Collection by Hilton en DoubleTree by Hilton in Rotterdam. Zij sluiten aan bij Hilton Rotterdam en Motto by Hilton Rotterdam Blaak.

Patrick Fitzgibbon, Senior Vice President Ontwikkeling voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika, voor Hilton: “Hilton is trots op zijn erfgoed in Nederland, dat meer dan 60 jaar teruggaat. We zijn actief bezig ons portfolio uit te breiden om aan de vraag van klanten te voldoen, met 18 hotels die nu operationeel zijn of in ontwikkeling. Rotterdam is een dynamische stad met een levendige culturele scene, en de komst van Curio Collection by Hilton en DoubleTree by Hilton zal haar aantrekkingskracht als reisbestemming vergroten. Dankzij deze samenwerking met Annexum vergroten we de aanwezigheid van Hilton in Rotterdam en voorzien we nog ruimer in de behoeften van reizigers.”

Ronald Jansen, partner Annexum: “De populariteit van Rotterdam onder zakelijke reizigers en toeristen groeit. In samenwerking met Hilton, zijn wij ervan overtuigd dat we deze recentelijk verworven hotels tot een nog populairdere bestemming kunnen maken voor onze gasten. De fantastische locatie in het hart van Rotterdam is ideaal voor de conversie naar DoubleTree by Hilton en Curio Collection by Hilton. Wij kijken ernaar uit om, in samenwerking met Hilton, gasten te mogen verwelkomen in deze fantastische hotels.”

Mainport Hotel Rotterdam, Curio Collection by Hilton

Mainport Hotel Rotterdam is het eerste Curio Collection by Hilton hotel in de stad en biedt een spectaculair 360°-uitzicht op zowel de waterkant als het centrum van Rotterdam, vanuit de 215 karaktervolle en ruime kamers. Het hotel heeft ook een bar en restaurant met uitzicht over de Maas, met een heerlijk aanbod aan gerechten en cocktails. Gasten kunnen ook gebruik maken van de spa en fitnessfaciliteiten op de bovenste verdieping van het hotel. Voor zakenreizigers biedt het hotel 600 vierkante meter aan conferentie- en evenementenruimte, verdeeld over 10 vergaderzalen.
Curio Collection by Hilton bestaat uit een hoogwaardig aanbod van unieke hotels over de hele wereld, uitgekozen vanwege hun unieke karakter: elk hotel is een integraal onderdeel van de bestemming waar het zijn thuisbasis heeft. Recente toevoegingen zijn onder andere Hotel Montera Madrid, Curio Collection by Hilton, Domes Aulus Elounda, Curio Collection by Hilton op Kreta en Reykjavik’s Iceland Parliament Hotel, Curio Collection by Hilton.

Gevestigd in het gebouw aan de voet van de Erasmusbrug

DoubleTree by Hilton Rotterdam Centre is gevestigd in het gebouw aan de voet van de Erasmusbrug. De 265 kamers hebben uitzicht op het water en de stad, en de bar en het restaurant zijn beschikbaar voor gasten van zowel Mainport Hotel Rotterdam als DoubleTree by Hilton Rotterdam Centre. Het hotel heeft een eigen spa en zwembad en deze zijn beschikbaar voor gasten in beide hotels. De vergaderruimtes van DoubleTree by Hilton Rotterdam Centre, die zich bevinden op de 15e en 16e verdieping, bieden een adembenemend decor voor vergaderingen en evenementen met uitzicht op de skyline van de havenstad, de Maas en de haven. In de twee gebouwen is er een totale capaciteit voor vergaderingen en evenementen van 800 personen.

DoubleTree by Hilton is een snelgroeiende, wereldwijde verzameling van luxe hotels die hun gasten op de meest comfortabele manier willen ontvangen. Dit onder meer door DoubleTree’s kenmerkende warm cookie welkom bij het inchecken. DoubleTree by Hilton Rotterdam Centre voegt zich bij de andere hotels die deel uitmaken van het merk in Nederland, waaronder twee hotels in Amsterdam, één in Sittard en één in Soestduinen.

Beide hotels hebben een eigen parkeerplaats, inclusief oplaadpunten voor elektrische auto’s en gemakkelijke toegang tot metrostation Leuvehaven en het uitgebreide tramnetwerk van Rotterdam. Het hotel ligt aan het water bij Leuvehaven, op loopafstand van enkele populaire bezienswaardigheden van de stad, zoals het Museum Boijmans Van Beuningen, de Oude Haven, het Maritiem Museum Rotterdam en de Kubuswoningen.

Gasten van alle Hilton hotels kunnen profiteren van het bekroonde Hilton Honors loyaliteitsprogramma, waarmee meer dan 165 miljoen leden die rechtstreeks bij Hilton boeken punten kunnen sparen voor hotelovernachtingen en ervaringen. Hilton Honors leden kunnen ook toegang krijgen tot directe beloningen en voordelen, zoals contactloos inchecken met kamerselectie en exclusieve ledenkortingen.

Mainport Hotel Rotterdam, Curio Collection by Hilton, en DoubleTree by Hilton Rotterdam Centre worden toegevoegd aan het portfolio van 15 hotels in Nederland onder Waldorf Astoria, Hilton Hotels and Resorts, DoubleTree by Hilton, Motto by Hilton, Hilton Garden Inn en Hampton by Hilton. Recente openingen zijn onder andere Motto by Hilton Rotterdam Blaak en DoubleTree by Hilton Sittard.

Mainport Hotel Rotterdam, Curio Collection by Hilton, en DoubleTree by Hilton Rotterdam Centre, gelegen aan de Leuvehaven 80, 3011 EA Rotterdam, Nederland, voegen zich bij de twee bestaande Hilton hotels in de stad Rotterdam.

Vorig bericht Kickstart Lab: vliegwiel voor alle jonge ondernemende Delftenaren
Volgend artikel Digidentity en SERMI ontwikkelen auto-onderhoudsinfo

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijZuidHolland

INTERVIEW WIJBUSINESSNIEUWS

Als solopreneur heb je geen beperkingen