Ondernemen

Kickstart Lab: vliegwiel voor alle jonge ondernemende Delftenaren

Voor steeds meer jongeren ligt ondernemende carrière in verschiet

Kickstart Lab: vliegwiel voor alle jonge ondernemende Delftenaren

Foto: Kickstart

Delft,
In het Delftse Kabeldistrict is een nieuwe parel geopend: Kickstart Lab. Deze vernieuwende hub geeft jonge ondernemers een vliegende start en tilt zo het ondernemersklimaat van de stad naar een hoger niveau. Het is een initiatief van New Future Lab in samenwerking met lokale onderwijspartijen en de Gemeente Delft.  

Ondernemende kracht van jonge Delftenaren

Voor steeds meer jongeren ligt een ondernemende carrière in het verschiet. Jongeren willen meer zeggenschap over hun eigen toekomst, hun eigen koers bepalen en niet afhankelijk zijn van een werkgever. En ook in een gewone baan wordt ondernemendheid steeds belangrijker. Met de lancering van Kickstart Lab is er nu een plek in Delft waar jong ondernemerschap alle ruimte krijgt.

“Delftse jongeren bezitten een enorme ondernemende kracht”, vertelt Kristel Thieme, initiatiefnemer van Kickstart Lab. “Die kracht zie je bij scholieren tot aan studenten op het mbo, hbo en wo. Bij denkers en bij doeners. Maar ondernemen is ook spannend. Daarom is het zo belangrijk dat je tijdens je allereerste stappen een plek hebt waar je 100% welkom bent.”

Elkaar inspireren en van elkaar leren

Bij Kickstart Lab kunnen jonge Delftenaren terecht om het ondernemerschap te ontdekken. Het nieuwe lab wordt onderdeel van de energieke broedplaats van New Future Lab. Verborgen in de oude Delftse kabelfabriek vind je ruim 1.000 m2 aan werk- en maakruimte en een netwerk van meer dan 30 inspirerende bedrijven. Jonge ondernemers die aankloppen bij Kickstart Lab krijgen kosteloos toegang tot workshops, mentoren, netwerk en werk- of maakruimte.

Kickstart Lab verwelkomt alle vormen van ondernemerschap: van freelancen tot het runnen van een webwinkel en van maatschappelijke stichting tot tech startup. Juist deze mix van disciplines leidt tot krachtige kruisbestuiving. De onderliggende filosofie: wat je ook onderneemt, iedereen heeft recht op steun om hun volle potentie te bereiken én samen kom je verder.

Verbinding tussen ondernemerschap, onderwijs en stad

Het initiatief krijgt veel steun en lof van de lokale gemeenschap. Maaike Zwart, wethouder Duurzaamheid, Werk en Inkomen en Economie bij de Gemeente Delft was ook bij de lancering. “Delft staat voor grote opgaven en daar is ondernemerschap voor nodig. Ik ben er trots op dat Delft met dit initiatief een kickstart geeft aan de toekomst van jonge ondernemers in de stad en regio”.

Kickstart Lab werkt nauw samen met het lokale onderwijs. ROC Mondriaan, InHolland, de Haagse Hogeschool en TU Delft zijn partners van het lab. Docenten krijgen de kans om Kickstart Lab te gebruiken als klaslokaal in het hart van het bedrijfsleven. Koen den Ouden, docent Ondernemen en Retail bij ROC Mondriaan, krijgt een glinstering in de ogen als hij praat over Kickstart Lab. “Kickstart Lab is voor mij dé plek waar alles samenkomt. Hier ervaren, ontdekken en leren studenten op alle niveaus van elkaar en ondernemers. We gaan de klas uit, de echte wereld in. Daar gebeurt het.”

Een vliegende start

Enshape Design Studio sloot zich als één van de eersten aan. Deze jonge onderneming ontwerpt productconcepten en visualisaties voor startups en het innovatieve MKB. “We zien heel veel waarde in Kickstart Lab als plek voor beginnende creatieve ondernemers zoals wij”, vertelt Daan Rijpkema, mede-oprichter bij Enshape. “Hier ontmoeten we gelijkgestemden, kunnen we sparren met een mentor en kunnen we klanten ontvangen op een professionele manier.”

David Oudega is mede-oprichter bij Alpha Insulation, een startende onderneming in de isolatiebranche. “Voor ons is Kickstart Lab de ideale plek om te bouwen aan ons product en de oplossing te demonstrer

Vorig bericht RWE en Kitepower openen testlocatie voor Airborne Wind
Volgend artikel Hilton breidt Rotterdamse portefeuille uit met twee nieuwe hotels

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijZuidHolland