Overstap

CEO Gita Salden vertrekt bij BNG Bank

Gita Salden stopt per eind mei 2024 bij BNG Bank om per 1 juni toe te treden tot de directie van de DNB

BNG Bank

Bron: BNG Bank

Den Haag,
Gita Salden, Chief Executive Officer (CEO), stopt per eind mei 2024 bij BNG Bank om per 1 juni toe te treden tot de directie van De Nederlandsche Bank (DNB). Daar wordt Salden verantwoordelijk voor het toezicht op Verzekeraars en Pensioenfondsen en voor het toezicht Horizontale Functies en Integriteit. De Raad van Commissarissen van BNG Bank heeft het wervingsproces voor opvolging inmiddels in gang gezet.

Gita Salden

Gita Salden (1968) is sinds 2018 CEO van BNG Bank. Salden: “BNG Bank is een bank met een hart. Dat voel je. Ik ben trots op de resultaten die we met alle collega’s hebben bereikt, met een aangescherpte strategie gericht op maatschappelijke impact. Het mooiste compliment komt van onze klanten, die in een recent stakeholderonderzoek aangeven dat zij ons een betrouwbare en onmisbare partner vinden voor de vraagstukken waar zij voor staan. Ik blijf mij inzetten voor het maatschappelijke belang en de rol die de financiële sector hierin heeft te spelen, maar dan vanuit een ander perspectief, in de directie van DNB.”

Huub Aredse

Huub Arendse, voorzitter van de Raad van Commissarissen van BNG Bank: “Namens de Raad van Commissarissen wil ik Gita bedanken voor de wijze waarop zij de afgelopen jaren leiding heeft gegeven aan BNG Bank. Onder haar leiding is de strategie aangescherpt, de organisatie verder geprofessionaliseerd en heeft BNG Bank haar unieke positie in het publieke domein gehandhaafd. We zijn er trots op dat Gita deze mooie functie in de directie van DNB gaat vervullen en wensen Gita heel veel succes in haar nieuwe functie.”

BNG Bank – Gedreven door maatschappelijke impact

BNG Bank richt zich exclusief op het publieke domein in Nederland. Klanten zijn onder meer gemeenten, woningcorporaties, zorg- en onderwijsinstellingen en energiebedrijven. Ambitie is dat klanten de bank beschouwen als natuurlijke partner voor het financieren van hun maatschappelijke vraagstukken. BNG Bank is qua balanstotaal de vierde bank van Nederland.

Vorig bericht Facilicom Group start met nieuwe functie: Programmamanager Sociaal Duurzaam
Volgend artikel Glasvezel voor de Fruitweg in Den Haag

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijZuidHolland