Benoeming

Facilicom Group start met nieuwe functie: Programmamanager Sociaal Duurzaam

Suzanne Dortland is gestart als Programmamanager Sociaal Duurzaam

Suzanne Dortland (33 jaar) is gestart als Programmamanager Sociaal Duurzaam bij Facilicom Group
Schiedam,
Suzanne Dortland (33 jaar) is gestart als Programmamanager Sociaal Duurzaam bij Facilicom Group. Dortland startte in 2017 als managementtrainee bij het Schiedamse familiebedrijf. In haar nieuwe functie is ze samen met haar team verantwoordelijk voor de doorvertaling van de strategie op het gebied van sociaal duurzaam naar concrete initiatieven binnen de organisatie.

Sociaal duurzaam betekent voor Facilicom Group dat de organisatie ervoor zorgt dat alle medewerkers ervan overtuigd zijn dat zij een toekomst hebben op de arbeidsmarkt. Dit past bij de missie van het bedrijf om samen te werken aan een betere leefomgeving voor iedereen. Aan Dortland de taak om deze ambitie door te vertalen naar concrete acties voor de ongeveer 20.000 werknemers van het bedrijf, denk aan coaching en begeleiding op het gebied van financiën, gezondheid of ontwikkelingstrainingen. Maar sociaal duurzaam gaat ook over respectvol leiderschap, sociale veilige werkomgeving en goed samenwerkende teams.

Investeren in ontwikkeling

Binnen een sociaal duurzaam beleid is investeren in de ontwikkeling van medewerkers essentieel, zowel op werk- als privégebied. Dortland: “Onze verantwoordelijkheid als werkgever gaat verder dan alleen de werkvloer. Sociaal duurzaam betekent voor ons dat we onze professionals begeleiden bij uitdagingen op bijvoorbeeld financieel, vitaal of mentaal vlak zodat zij zich vitaler voelen en uiteindelijk ook intrinsiek gemotiveerd zijn en meer werkgeluk ervaren. Maar ook als collega’s om wat voor reden dan ook uitvallen, gaan wij ervoor zorgen dat we hen nu en in de toekomst begeleiden bij het vinden van hun plek in de arbeidsmarkt.”

Verantwoordelijk voor duurzaam perspectief op de arbeidsmarkt

De jobcoaching en werkervaringsplekken begeleiden professionals met hun terugkomst op de werkvloer. “Mocht dat niet bij Facilicom Group zijn, dan helpen wij bij het vinden van stages of het voeren van sollicitatiegesprekken bij andere bedrijven. Dat is voor ons een investering, maar we voelen ons verantwoordelijk om hen een duurzaam perspectief te bieden.”

Daarnaast is er binnen Facilicom Group gestart met Facilicom Sociaal: een initiatief waarbij het team van Facilicom Sociaal collega’s belt met de vraag ‘hoe gaat het met je?’ Inmiddels zijn ruim 4.000 professionals gebeld met als doel ze te ondersteunen bij hulpvragen over financiën, life events, sociale veiligheid of werk gerelateerde vragen. “Naast deze telefoongesprekken stimuleren we leidinggevenden ook om vaker ontwikkelgesprekken te voeren. Wat vind je leuk, wat doe je goed, wat wil je leren?”

Duurzaam inzetbaar

Wendy Aendekerk, HR-directeur bij Facilicom Group en verantwoordelijk voor de Sociaal Duurzaam strategie is blij met de start van Dortland als Programmamanager: “We hebben een heldere visie op dit gebied, maar minstens zo belangrijk is dat ál onze professionals onze strategie ook daadwerkelijk voelen. Ik heb er alle vertrouwen in dat Suzanne en haar team er voor zorgen dat onze mensen zich individueel en in teamverband gesteund, gewaardeerd en veilig voelen, zodat ze samen kunnen groeien en ontwikkelen en ze uiteindelijk duurzaam inzetbaar zijn.”

Vorig bericht Verra Makelaars opent derde kantoor in Rotterdam
Volgend artikel Glasvezel voor de Fruitweg in Den Haag

Nu op WijZuidHolland