infra

Spijkenisserbrug 4 weken dicht voor asfaltwerkzaamheden

Herstelmaatregelen vinden plaats van half april t/m half mei 2024

Spijkenisserbrug 4 weken dicht voor asfaltwerkzaamheden

De asfaltlaag op de hefdelen van de Spijkenisserbrug in provincie Zuid-Holland is hoognodig aan vervanging toe. Uit inspecties blijkt dat het asfalt op de beide heffen slecht is en de benodigde stroefheid ontbreekt. Om de brug veilig en beschikbaar te houden, krijgen de hefdelen van de brug een hele nieuwe laag asfalt. Voor het asfalteren moet de brug afgesloten worden voor het autoverkeer van half april tot half mei. Fietsers kunnen er wel overheen.

Waarschuwingsborden

Het asfalt op de brug is versleten en daardoor heeft het niet meer overal de stroefheid die het moet hebben. Rijkswaterstaat heeft daarom waarschuwingsborden geplaatst aan beide zijden van de brug: ‘Glad wegdek op de brug’.

Half april t/m half mei 2024

De herstelmaatregelen vinden plaats van half april t/m half mei 2024. In 4 opeenvolgende weken wordt het asfalt verwijderd en het stalen brugdek eronder hersteld waarna er weer een nieuwe laag asfalt in 3 fases aangebracht wordt. Ook worden de voegovergangen aan beide zijden gerenoveerd. De precieze data en tijden worden later bekend gemaakt. Het afsluiten van de weg voor het verkeer is nodig voor de veiligheid tijdens het werk (zowel voor de automobilist als de wegwerker) en de levensduur van de nieuwe slijtlaag.

Hinder

De brug is tijdens de herstelwerkzaamheden voor 4 weken gestremd voor het autoverkeer. Het fiets- en voetpad blijft open. De stremming heeft beperkt invloed op de vaarweg doordat 1 hefdeel beschikbaar is voor een draaiing.

Vorig bericht Tijdelijke afsluiting N216 te Goudriaan van 15 tot 18 december
Volgend artikel Glasvezelaanleg in Schoonhoven

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijZuidHolland