Glasvezel

Glasvezelaanleg in Schoonhoven

Eerste aansluitingen op glasvezelnetwerk naar verwachting in maart 2024

Glasvezelaanleg in Schoonhoven

Foto: KPN

De glasvezelaanleg in Schoonhoven is volgens planning gestart. Donderdag 30 november ging de schop in de grond, de symbolische start van de werkzaamheden in Schoonhoven-Oude Stad. KPN verwacht in maart 2024 de eerste huishoudens aan te sluiten op het glasvezelnetwerk. In totaal realiseert KPN circa 5.500 glasvezelaansluitingen.

Netwerk steeds intensiever gebruikt

Regiodirecteur Jeroen van der Jagt van KPN: “Er wordt steeds meer van het netwerk verwacht. We staan nog maar aan het begin van wat er allemaal mogelijk is. Daarom investeren wij in de aanleg van glasvezel in Schoonhoven. Glasvezel biedt nu al de capaciteit die we in huis, op kantoor maar ook in bijvoorbeeld het onderwijs en de zorg nodig hebben.” Wethouder Leo Barth vult aan: “Inwoners en bedrijven zijn steeds meer afhankelijk van goede digitale verbindingen. Een goed en stabiel netwerk is van groot belang. Als wethouder vind ik het daarom erg belangrijk dat er in onze gehele gemeente een stabiel, veilig netwerk ligt met voldoende capaciteit.”

Vrijblijvende aansluiting op glasvezelnetwerk

Bewoners krijgen kosteloos en vrijblijvend een aansluiting op het glasvezelnetwerk. Het installeren van een glasvezelpunt kost de bewoners niets. Ze bepalen zelf of ze een abonnement afnemen bij een van de aanbieders op het open glasvezelnetwerk van KPN.

Stabieler en energiezuiniger

Glasvezel biedt de hoogst mogelijke up- en downloadsnelheid en is een stabieler en betrouwbaarder netwerk dat minder energie verbruikt. Samen met het volledig vernieuwde mobiele netwerk van KPN met 5G, vormt dit het meest moderne en krachtige netwerk waar Nederland tot ver in de 21ste eeuw op kan bouwen.

Vorig bericht Spijkenisserbrug 4 weken dicht voor asfaltwerkzaamheden
Volgend artikel CircuWall uit Zuid-Holland op 9e plaats KVK Innovatie Top 100

Nu op WijZuidHolland