Innovatie

Seepje lanceert hervulbare shampoo- en douchegelfles

Navulgarantie om gebruik van plastic wegwerpflessen tegen te gaan

Seepje lanceert hervulbare shampoo- en douchegelfles

Den Haag,
Het duurzame zeepmerk Seepje heeft haar assortiment uitgebreid met hervulbare shampoo en douchegel. Het is daarmee de eerste Nederlandse zeepmaker die consumenten in staat stelt om zelf op basis van poedernavulling hoogwaardige shampoo en douchegel te produceren. Door iedere nieuwe shampoo- en douchegelfles te voorzien van een honderd procent navulgarantie, wil Seepje het gebruik van plastic wegwerpflessen zoveel mogelijk tegengaan.

Plastic afval verminderen

Nederland telt iets meer dan acht miljoen huishoudens, die samen ongeveer 84 miljoen shampooflessen per jaar gebruiken. Bij een gemiddeld gewicht van 25 gram plastic per shampoofles, komt dit neer op een potentiële besparing van 2,1 miljoen kilo. “Tel je hier alle flessen douchegel bij op, dan hebben we het over meer dan vier miljoen kilo plastic afval”, zegt Jasper Gabriëlse, medeoprichter van Seepje. “Dit laat zien dat een kleine gedragsverandering, zoals het niet meer weggooien maar opnieuw vullen van je shampoo- en douchgelflessen, al serieus bijdraagt aan het behalen van de klimaatdoelen in 2030.”

Een fles voor het leven

Seepje vervangt iedere hervulbare shampoo- en/of douchegelfles die het begeeft. Op die manier hoopt de duurzame zeepmaker de consument één fles te bieden, die met behulp van poedernavulling een heel leven meegaat. Gabriëlse: “Tot voor kort kon je uit poeder alleen waterdunne vloeistoffen maken. Als eerste Nederlandse partij is het nu gelukt om dat om te zetten in volwaardige douchegel en shampoo. Toegegeven, navullen kost misschien iets meer moeite dan een nieuwe fles kopen, maar het geeft zoveel meer voldoening. Wij hopen dat zowel de Nederlandse consument als de grote zeepfabrikanten dit ook inzien en ons volgen op weg naar een schonere zeepwereld.”

Vorig bericht Facilicom Group start met nieuwe functie: Programmamanager Sociaal Duurzaam
Volgend artikel Glasvezel voor de Fruitweg in Den Haag

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijZuidHolland

INTERVIEW WIJBUSINESSNIEUWS

Als solopreneur heb je geen beperkingen