Natuur

Presentatie ontwerpschets aanleg getijdenatuur in het Gors en de Aanwas (boven Merwede)

Het gebied is door de aanleg van kribben en langsdammen aangeslibd en achter de oeverwallen is de invloed van het getij beperkt

lage waterstand rijn
Het Gors en de Aanwas is één van de unieke zoetwatergebieden in Nederland onder invloed van getijrivier de Merwede. Het gebied is door de aanleg van kribben en langsdammen aangeslibd en achter de oeverwallen is de invloed van het getij beperkt. Rijkswaterstaat heeft dit gebied bekeken als belangrijke locatie voor het herstellen van leefgebied door de aanleg van getijdenatuur. 20 september licht Rijkswaterstaat toe hoe de ontwikkeling van getijdenatuur in de Boven en Beneden Merwede er uit kan zien.

Herstel leefgebied

Rijkswaterstaat laat het conceptontwerp voor de aanleg van getijdenatuur zien tijdens een inloopavond in dorpshuis De Bolderik. De experts van Rijkswaterstaat gaan graag met geïnteresseerden aan tafel om uitleg te geven over waarom juist de aanleg van getijdenatuur in Het Gors en de Aanwas gunstig is. U kunt vragen stellen en verder praten over het conceptontwerp.

  • Datum: 20 september
  • Tijd: inloop tussen 19.00 tot 20.30 uur
  • Locatie: De Bolderik, Nanningh Keyserstraat 2 te Sleeuwijk
  • Aanmelden: Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de site van Rijkswaterstaat. Klik hier.

Aanleg getijdenatuur

Om de waterkwaliteit en ecologie te verbeteren, verkent Rijkswaterstaat mogelijkheden voor de aanleg van 60,5 ha getijdenatuur in het gebied langs de Boven- en Beneden Merwede, zo ongeveer van Gorinchem tot Dordrecht. Verschillende locaties zijn hiervoor onderzocht waaronder het Gors en de Aanwas.

Vorig bericht Glow Institute open in Rotterdam en brengt 'skin gym' naar Nederland
Volgend artikel Zonnige 45e Wereldhavendagen trekt 350.000 bezoekers

Nu op WijZuidHolland