event

Zonnige 45e Wereldhavendagen trekt 350.000 bezoekers

In 2023 vinden de Wereldhavendagen plaats op 1, 2 en 3 september

wereldhaven dagen

Beschikbaar gesteld door Wereldhavendagen, fotografie Anne Reitsma

Rotterdam,
De 45e jubileumeditie van de Wereldhavendagen in Rotterdam loopt ten einde. Het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland kende een zonovergoten weekend. In totaal ontdekten zo’n circa 350.000 bezoekers waarom de Rotterdamse haven anno 2022 zo’n bijzondere plek is.

Na een gezellige jongerendag op vrijdag, sloot de Wereldhavendagen gisteren de drukbezochte zaterdag af met de terugkeer van de avondshow. Met de iconische Euromast, Erasmusbrug én nieuwe Zalmhaventoren als decor, genoten de tienduizenden toegestroomde bezoekers van een feestelijke botenparade op de Nieuwe Maas. Daarna volgden een spectaculaire lichtshow, muziek en een optreden van de Rotterdam Drag Show. De avond eindigde uiteraard met het traditionele vuurwerk.

Ook tijdens de afsluitende zondag waren er volop bezoekers op de Wereldhavendagen te vinden voor het excursieprogramma, vele activiteiten op de kade en shows op het water. De organisatie kijkt terug op een geslaagde, zonovergoten 45e editie. Naar schatting bezochten zo’n 350.000 mensen gedurende drie dagen het evenement.

In 2023 vinden de Wereldhavendagen plaats op 1, 2 en 3 september.

Vorig bericht Presentatie ontwerpschets aanleg getijdenatuur in het Gors en de Aanwas (boven Merwede)
Volgend artikel MBO kitedesigner en TU Delft alumni creëren succesvol Kitepower V9

Nu op WijZuidHolland