Hosting

Cloud86 snelste hosting provider in Webhosting Snelheidstest 2024

Snelheidstest 2024 richt zich op de snelheid van hostingpakketten van twaalf providers

Cloud86

Wie een website heeft, heeft een hosting provider nodig: een opslagplaats (server) voor de site op een plek waar hij voor iedereen toegankelijk is. Een snelle website is belangrijk, omdat dit gebruikersgemak verhoogt en een hogere positie in zoekmachines oplevert. En daarmee, is ook snelle webhosting belangrijk. Welke is het snelst? Hostingvergelijker.nl zoekt dit ieder jaar uit met de Webhosting Snelheidstest. Dit jaar is de snelste host Cloud86.

Welke hosting providers zijn getest?

De Webhosting Snelheidstest 2024 richt zich op de snelheid van hostingpakketten van twaalf providers: Junda, Antagonist, Snel.com, Hostinger, SiteGround, Yourhosting, Strato, Versio, bhosted, Cloud86, mijn.host en TransIP. Deze zijn op dit moment het bekendst en/of worden het meest gebruikt.

Top 5 snelste hosting providers van 2024

Opvallend dit jaar is dat veel hosting providers het goed doen in de snelheidstest. De Top 5 ziet er als volgt uit:

  • Cloud86 – 237 punten
  • mijn.host – 219 punten
  • Hostinger – 190 punten
  • Antagonist – 181,5 punten
  • Junda – 171,5 punten

Investeren loont

Wat naast de hoge snelheden ook opvalt, is dat Cloud86 in 2023 nog op de derde plek in het onderzoek uitkwam. Hostingvergelijker nam contact met hen op, om na te gaan of zij het afgelopen jaar iets anders hebben gedaan en dat blijkt zo te zijn. Hun reactie:  “Wij hebben de ambitie om altijd de snelste te willen zijn, in onze reactietijden bij support maar vanzelfsprekend ook met onze hosting. We blijven continue investeren in ons platform waardoor we de beste performance kunnen bieden en we hebben hier sinds vorig jaar flinke stappen in gemaakt.”

Opzet van het onderzoek

Voor het onderzoek wordt bij alle providers dezelfde website getest, speciaal gemaakt voor dit onderzoek. Gebouwd in WordPress (CMS), met een standaard look & feel (thema) en de populairste plug-ins, zoals een contactformulier. De test voert Hostingvergelijker uit met 4 tools voor een volledig en objectief beeld: GTMetrix.com, Webpagetest.org,
PageSpeed Insights en K6.io. Ook is de test een week lang dagelijks uitgevoerd, om te voorkomen dat het resultaat slechts een momentopname is. Bijvoorbeeld door toevallige drukte.

In een tweede ronde optimaliseren de onderzoekers de WordPress-websites, waardoor ze sneller laden en herhaalt het onderzoek nog eens. De uitgebreide resultaten van beide tests, zijn terug te vinden in het volledige onderzoeksverslag [1] op de website van Hostingvergelijker.nl.

Vorig bericht Facilicom Group start met nieuwe functie: Programmamanager Sociaal Duurzaam
Volgend artikel Glasvezel voor de Fruitweg in Den Haag

Nu op WijZuidHolland