Cyberbeveiliging

Bescherming van Zuid-Holland tegen cybercriminaliteit

Derde cyberweerbaarheidscentrum gelanceerd voor gehele toeleveringsketen van maakindustrie

Bescherming van Zuid-Holland tegen cybercriminaliteit

Cyberaanvallen blijven een grote bedreiging voor de Nederlandse samenleving en economie, zeker nu systemen meer met elkaar verbonden raken. Om de cyberweerbaarheid te vergroten, zijn er inmiddels drie cyberweerbaarheidscentra in Zuid-Holland, waar bedrijven in specifieke sectoren kunnen deelnemen. Bedrijven kunnen profiteren van verschillende diensten, waaronder praktische begeleiding en advies, toegang tot cybersecurityexperts, relevante informatie en deelname aan kennisdelings- en netwerkbijeenkomsten.

Lancering cyberweerbaarheidscentrum

Onlangs is het derde centrum gelanceerd: het Cyberweerbaarheidscentrum Maakindustrie Zuid-Holland. Dit centrum fungeert als expertisecentrum en informatieknooppunt voor cybersecurity-vraagstukken in de gehele toeleveringsketen van de maakindustrie in Zuid-Holland. Eerder zijn het Cyberweerbaarheidscentrum Greenport en FERM gelanceerd.

Hulp bij cyberweerbaarheid voor bedrijven

Het Cyberweerbaarheidscentrum Greenport biedt een gezamenlijk loket voor digitale veiligheid voor bedrijven in het tuinbouwcluster, zoals productiebedrijven, veredelaars, handel en toelevering. FERM fungeert als het loket voor alle bedrijven in het sterk verbonden netwerk van het Haven Industrieel Complex van Rotterdam. Dankzij deze Cyberweerbaarheidscentra krijgen bedrijven niet alleen hulp bij het organiseren van cyberweerbaarheid, maar staan ze er ook niet alleen voor.

Vorig bericht Realisatie zonnepark in gemeente Zoetermeer
Volgend artikel Genomineerden voor Beleving Awards 2024 van Integron

Nu op WijZuidHolland