Duurzaam

Pensioenuitvoerder BeFrank is B Corp gecertificeerd

Aansluiting bij bedrijven die zich inzetten voor een inclusieve en duurzame economie

BeFrank mag zich voortaan B Corp noemen. De pensioenuitvoerder sluit zich hiermee aan bij een groeiend, wereldwijd netwerk van bedrijven die zich aantoonbaar inzetten voor mens, milieu en maatschappij. 

Jan Hein Rhebergen, commercieel directeur BeFrank: “Wij zijn bijzonder trots dat we onszelf B Corp mogen noemen. We geloven heel sterk dat je als bedrijf ook je bijdrage moet leveren voor een betere wereld en hopen andere bedrijven hiermee te inspireren.”

B Corp-certificering

Gecertificeerde B Corps zijn bedrijven die de kracht van het bedrijfsleven gebruiken om een meer inclusieve en duurzame economie op te bouwen. Ze voldoen aan hoge geverifieerde normen voor sociale en ecologische prestaties, transparantie en accountability. Wereldwijd zijn er zo’n 8.500 bedrijven B Corp, in Nederland zijn dat ruim 290 bedrijven, waaronder namen als Triodos Bank, Danone en Swapfiets.

Zware toetsing

Om gecertificeerd te worden moest BeFrank -na een assessment van een jaar- aan hoge eisen voldoen op het gebied van bestuur, werknemersbeleid, milieu, community en klanten. Er zijn minimaal 80 punten nodig voor de certificering, BeFrank scoorde 95 punten. Elke drie jaar wordt dit opnieuw getoetst.

Rhebergen: “Met name op ethiek en transparantie scoren we hoog. Dat sluit heel goed aan bij ons heldere en eenvoudige product – en onze naam natuurlijk! Daarnaast zorgen we goed voor onze medewerkers en investeren we veel in het mentale welzijn van onze mensen. We zijn erg trots dat onze medewerkers hoge scores geven op tevredenheid!”

Het goede voorbeeld geven

BeFrank zet zich al jaren in voor een gezonde financiële toekomst die tegelijk de omgeving beter maakt. Dat gebeurt in de dienstverlening waar duurzaamheid centraal staat. Zoals in de beleggingen, waarmee veel impact gemaakt kan worden. Via de eigen bedrijfsvoering wil BeFrank zelf het goede voorbeeld geven.

Rhebergen: “Het zit in ons DNA om te werken aan een duurzame toekomst. Hoewel de B Corp-certificering een bewijs is van het goede werk dat we al deden, is dit voor ons geen eindstation. We hebben nog heel veel ideeën en kunnen niet wachten om daar verder mee aan de slag te gaan!”

Vorig bericht 28 faillissementen in week 16 in Zuid-Holland
Volgend artikel Realisatie zonnepark in gemeente Zoetermeer

Nu op WijZuidHolland