Vakbeurs

Auto Prof 2023 bezocht door ruim 7.500 professionals

'Drie hele interessante en waardevolle beursdagen'

Auto Prof 2023 bezocht door ruim 7.500 professionals

Foto: Auto Prof

Gorinchem,
De vakbeurs Auto Prof werd op 31 januari, 1 en 2 februari bezocht door meer dan 7.500 professionals uit de automotive-industrie. Beursorganisator Easyfairs kijkt met een positief gevoel terug op de driedaagse vakbeurs in Evenementenhal Gorinchem. Veel nieuwe initiatieven konden rekenen op grote belangstelling, waarbij met name het schadeherstelplein een publiekstrekker was.

‘Drie waardevolle beursdagen’

“Het waren drie hele interessante en waardevolle beursdagen”, zegt Malou Peters namens Auto Prof. Op de 12.000 m2 beursvloer ontving Auto Prof ruim 7.500 professionals. Peters: “De beurs was druk bezocht, de sfeer was goed en we willen graag alle exposanten en partners bedanken. De beurs stond er namelijk fantastisch bij, een groot compliment voor hen. Ook zijn we erg blij dat we weer meer bezoekers mochten verwelkomen dan in 2022. Dat biedt vertrouwen voor de editie in 2024 die gepland staat op 30 en 31 januari en 1 februari.”

Nieuwe initiatieven

Tijdens Auto Prof 2023 had de organisatie meerdere nieuwe initiatieven gelanceerd op de beurs. Vooral het schadeherstelplein viel in de smaak bij bezoekers. Peters: “Het was hier geen seconde rustig. Lakken, polijsten, spuiten en repareren stonden hier centraal bij zowel het aanbod als de demonstraties. Het schadeherstelplein keert de volgende editie zeker terug, maar dan nog uitgebreider.” Verder was de belangstelling voor het uitgebreide kennisprogramma ook dit jaar zeer groot. Er werden dagelijks vijftien sessies aangeboden verdeeld over drie kennisdomes. De sessies trokken volle zalen en ook in de gangpaden stonden er nog belangstellenden.

Activiteiten door studenten

Ook de activiteiten die door studenten werden georganiseerd zijn druk bezocht. De studenten van Green Team Twente en University Racing Eindhoven trokken veel bezoekers met hun innoverende elektrische en waterstof raceauto’s. De studenten van het ROC Horizon College lieten de branche zien wat zij konden door verschillende werkopdrachten. Tijdens de finale van de AMT Awards op dinsdagavond werden de scholen, autotechnici in opleiding en de vakprofessionals nog één keer getest op hun kennis, waarna de winnaars bekend werden gemaakt. “Het is van groot belang om de werknemers van morgen bij de beurs te betrekken”, aldus Peters.

Demonstraties en wedstrijden

Op Auto Prof 2023 waren nog meer activiteiten en entertainment, zoals demonstraties op het Demo Arena, bandenwisselwedstrijden, diverse racesimulatoren en een kartbaan. Op elke beursdag werden vijf winnaars van de bandenwisselwedstrijd in het zonnetje gezet. De snelste tijd was slechts 17 seconden om een band te wisselen. De volgende editie van Auto Prof staat gepland op dinsdag 30 januari, woensdag 31 januari en donderdag 1 februari 2024 in Evenementenhal Gorinchem.

Vorig bericht Onderzoek aanleg R-net busbaan langs Valkenhorst en Duinvallei
Volgend artikel Uitstel bijeenkomst aanpak Nieuwkoopse Plassen

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijZuidHolland