Infra

A15: afrit 14C Rozenburg Centrum 4 weken dicht

Afrit 14C A15 en Trentweg gesloten 16 juni-14 juli vanwege werkzaamheden

A15: afrit 14C Rozenburg Centrum 4 weken dicht

Van zondag 16 juni 20.00 uur tot zondag 14 juli 22.00 uur is afrit 14C (Rozenburg-Centrum) van de A15 dicht. Ook de nabijgelegen Trentweg is in beide richtingen afgesloten. Tijdens de afsluiting werkt Rijkswaterstaat aan de bluswaterleiding van de A15. Tegelijkertijd leggen het project Porthos en Waterstofnetwerk Rotterdam (WNR) transportleidingen aan onder de Trentweg. Deze werkzaamheden zijn gecombineerd om de hinder voor het gebied en de weggebruikers zoveel mogelijk te beperken.  De omleidingsroutes (zie bijlage) worden met gele borden langs de weg aangegeven.

Waarom deze werkzaamheden?

Rijkswaterstaat voert werkzaamheden uit aan de bluswaterleiding omdat de leiding bij eerdere werkzaamheden beschadigd is geraakt. Op dit moment functioneert de brandblusleiding met een tijdelijke voorzien.ing.
Waterstofnetwerk Rotterdam is onderdeel van het landelijk waterstofnetwerk dat door Hynetwork (dochteronderneming Gasunie) wordt ontwikkeld. In de Rotterdamse haven loopt de waterstofleiding van de Tweede Maasvlakte tot Shell Pernis. Met de waterstofleiding kan de Rotterdamse haven de belangrijkste groene energiehaven van Europa worden en blijven. Goed voor de werkgelegenheid en het klimaat.

Het project Porthos heeft tot doel om CO2  van de industrie in de Rotterdamse haven af te vangen, te transporteren en op te slaan in lege gasvelden onder de Noordzee. Op land gaat zo’n 30 kilometer leiding de grond in. En in de Noordzee nog eens een leiding tot 20 kilometer uit de kust.

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie over bovenstaande werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis). Informatie over Porthos is te vinden op www.PorthosCO2.nl. Informatie over Waterstofnetwerk Rotterdam staat op www.hynetwork.nl.

Bereid u goed voor

Rijkswaterstaat vervangt of renoveert in Zuid-Holland de komende jaren een groot aantal verouderde bruggen, tunnels en wegen. Lees hier meer over de werkzaamheden in de regio Zuid-Holland. Wilt u tijdens de werkzaamheden slimmer reizen en hinder vermijden? Bereid u dan goed voor. Kijk op de website van Zuid-Holland Bereikbaar voor een overzicht van grote werkzaamheden in Zuid-Holland én voor inspiratie om slimmer en duurzamer te reizen. Ook werkgevers of logistiek ondernemers kunnen hier terecht voor tips over mobiliteit, regelingen en efficiëntere logistiek. Zo houden we de komende jaren met elkaar Zuid- Holland in beweging.

Een eerdere versie van dit bericht verscheen 4 juni. Dit bericht is geüpdatet met de laatste informatie.

Vorig bericht Provincie stimuleert met €1 miljoen vervolgonderzoek ‘klei in veen’
Volgend artikel 17 faillissementen in Zuid-Holland eerste week juni

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijZuidHolland