Infra

Onderhoud fietspad Van Brienenoordbrug (A16)

Veerpont 24 uur per dag beschikbaar voor fietsers

Onderhoud fietspad Van Brienenoordbrug (A16)

Zo’n 3500 fietsers die de Van Brienenoordbrug dagelijks trotseren kunnen tussen 15 juli 2024 06.00 uur tot en met 28 juli 2024 24.00 uur gebruikmaken van een pont. Er vinden in deze periode onderhoudswerkzaamheden plaats en het fietspad is in beide richtingen afgesloten.

Veerpont 24/7

Tijdens de afsluiting vaart er 24 uur per dag een veerpont over de Oude Maas tussen de watertaxi halte Rivium (ter hoogte van het Zalmhuis) en de halte Oud IJsselmonde aan de overkant. De pont vertrekt iedere 20 minuten per zijde. Met deze kosteloze veerpont probeert Rijkswaterstaat de vertraging voor (brom)fietsers zo beperkt mogelijk te houden. De pont biedt naast de omleidingsroute via de Willemsbrug een alternatief om aan de overzijde te komen. De veerverbinding wordt uitgevoerd door de Watertaxi Rotterdam, in opdracht van Rijkswaterstaat.

Vaarroute en dienstregeling pont

Op bijgevoegd kaartje is de vaarroute van de veerpont aangegeven. De veerpont vertrekt iedere 20 minuten per zijde. Tijdens de spitsuren (tussen 06.00 en 09.00 uur en 16.00 en 19.00 uur) en in de nachtelijke uren (22.00 en 06.00 uur) zijn er bij beide haltes stewards aanwezig om de (brom)fietsers veilig te begeleiden.

Voor wie is de pont?

De pont is beschikbaar voor:

  • (Brom)Fietsers
  • Scooters
  • Bakfietsen
  • Scootmobielen

Deze gebruikers moeten rekening houden met extra reistijd voor het wachten op de pont. De pont heeft naar verwachting voldoende plek om iedereen mee te nemen. Wel is het verzoek om in de spits de pont niet te gebruiken met de bakfiets. Bakfietsen hebben namelijk invloed op de beschikbare capaciteit van de pont.

Werkzaamheden aan het fietspad

Tot aan de grote opknapbeurt van de Van Brienenoordbrug voeren we regelmatig onderhoud uit aan het fietspad en de boogbruggen. Tijdens de werkzaamheden in juli maakt aannemerscombinatie Sterk de voegovergangen van het fietspad schoon en herstelt ze indien nodig. Hierna wordt het fietspad geasfalteerd.

Meer info

Algemene informatie over de omleidingsroutes voor fietsers is te vinden op de website van www.rijkswaterstaat.nl of www.zuidhollandbereikbaar.nl. Of bel met de gratis informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002. Rijkswaterstaat vervangt of renoveert in Zuid-Holland de komende jaren een groot aantal verouderde bruggen, tunnels en wegen. Lees hier meer over de werkzaamheden in de regio Zuid-Holland.

Vorig bericht Metropool Vastgoedontwikkeling realiseert nieuw winkelplein
Volgend artikel Provincie stimuleert met €1 miljoen vervolgonderzoek ‘klei in veen’

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijZuidHolland

INTERVIEW WIJBUSINESSNIEUWS

Als solopreneur heb je geen beperkingen