Samenwerking

Samenwerking Airbus en AeroDelft

AeroDelft werkt samen met Airbus om luchtvaart waterstof te versnellen

Samenwerking Airbus en AeroDelft

Foto: Airbus & AeroDelft

Delft,
Europees ruimtevaartbedrijf Airbus en studententeam AeroDelft een samenwerkingsovereenkomst hebben getekend. Met deze overeenkomst zal Airbus samenwerken met AeroDelft op Project Phoenix, ter ondersteuning van het academisch onderzoek van het team naar waterstof aangedreven luchtvaart.

AeroDelft is een interdisciplinair studententeam van meer dan 50 universitaire studenten gevestigd in Delft, Nederland. De missie van het team is om vloeibare waterstof te bewijzen en te promoten als een
alternatief voor conventionele brandstoffen in de luchtvaart. Om deze missie te realiseren zijn zij begonnen met de voornoemd Project Phoenix, het ontwerpen en vervaardigen van twee vloeibare waterstof-aangedreven vliegtuigen.

Onbemande vliegtuig

Het Phoenix Prototype is een onbemande drone die het grootste onbemande vliegtuig ooit zal zijn om elektrisch te vliegen op vloeibare waterstof, gepland om in 2023 te vliegen. De Phoenix Full Scale neemt het een stap verder door het allereerste bemande vliegtuig op vloeibare waterstof te realiseren. de bemande vliegtuig heeft zijn eerste gasvormige en vloeibare waterstofvluchten gepland voor 2024 en 2025
respectievelijk.

Partnerschap

Dit partnerschap versterkt Airbus hun toewijding aan een netto nulluchtvaartsector, en interesse in vliegtuigen met vloeibare waterstofbrandstofcel. Airbus is al lang een pionier in de waterstofluchtvaartbeweging met zijn gevestigde ZEROe-programma. Werken met de leerling team zorgt voor het delen van belangrijke kennis tussen de industrie en studenten. In de komende maanden ze zijn van plan om samen te werken in belangrijke aspecten van verschillende subsystemen, waardoor de luchtvaart wordt versneld de algehele overgang van de industrie naar een toekomst zonder uitstoot.

Klimaat

In de woorden van Rob Postma, CEO van Airbus Nederland “We zijn vastbesloten om het klimaat te maken.” Neutrale luchtvaart een realiteit en geloven dat waterstof een veelbelovende manier is om dit te doen. We hebben er zin in om te zien dat AeroDelft en een hele nieuwe generatie luchtvaartstudenten hetzelfde delen ambitie. Wat AeroDelft tot nu toe heeft bereikt, is behoorlijk indrukwekkend en we moeten onze krachten bundelen. Met iedereen die bereid is zijn of haar hersens en energie te steken in de grootste uitdaging. Van onze luchtvaartindustrie wordt geconfronteerd. Maar ook de meest opwindende: een emissievrije vlucht.”

Vorig bericht Samenwerkingsafspraken woningbouw ondertekend
Volgend artikel Bouw Tiny Houses op voormalige Wieken terrein

Nu op WijZuidHolland