Subsidie

Subsidie voor vitale landbouw

Provincie zoekt naar initiatieven voor verduurzaming van landbouw en voedselsysteem

Subsidie voor vitale landbouw

De subsidieregeling voor Initiatieven voor Vitale Landbouw is opnieuw opengesteld. Voorgaande ronde heeft prachtige projecten opgeleverd die bijdragen aan de verduurzaming van de grondgebonden landbouw en het voedselsysteem.

Innovatieve projecten uit de Zuid-Hollandse samenleving

Met de subsidie Vitale Landbouw helpt bijvoorbeeld Stichting Struinen en Vorsen boeren bij de verduurzaming van hun bedrijf en zorgt voor een grotere bekendheid bij inwoners van de producten en activiteiten van boeren in het Groene Hart. Dat doen ze onder meer met netwerkbijeenkomsten en allerlei belevingsactiviteiten zoals fietstours. Springtail BV ontwikkelt samen met mbo-studenten een regionale graanoogst-broodmix van nieuwe graansoorten. Het mes snijdt aan twee kanten: de boer kan met de nieuwe graansoorten de bodem verbeteren en de inwoners kunnen een lekker en bijzonder brood kopen. De VegaBoerderij bij Bodegraven kon met de subsidie een doorstart maken en hun netwerk en concept verbreden. Daarmee heeft dit volledig vegetarische gemeenschapslandbouwconcept (CSA) de nieuwsgierigheid gewekt van het landelijke concept Herenboeren, een burgerbeweging die is gericht op samen duurzaam voedsel produceren.

Initiatieven door mensen en organisaties

Wat de projecten gemeen hebben is dat ze stuk voor stuk innovatief zijn en bedacht en uitgevoerd door mensen en organisaties uit de Zuid-Hollandse samenleving. Daarnaast zijn ze in hun opzet geschikt om toe te passen op andere initiatieven. En niet onbelangrijk: de projecten zijn gericht op samenwerken en leren van elkaar.

Aanvragen

De provincie bekijkt de ideeën voor projecten voor een vitale landbouw in het kader van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) Nationaal Strategisch Plan (NSP). Mensen met een idee kunnen meer informatie en aanvragen vinden op de Subsidiepagina Initiatieven Vitale Landbouw of mailen naar uitvoeringgroen@pzh.nl.

Vorig bericht Bezoek 8 juni de A16 Rotterdam tijdens de Dag van de Bouw
Volgend artikel Wibra opent vernieuwde winkel in Zwijndrecht

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijZuidHolland