Retail

Start Centrum voor Innovatief Vakmanschap Retail Limburg

Op 20 september werd bij ECI cultuurfabriek in Roermond kick-off gehouden

Start Centrum voor Innovatief Vakmanschap Retail Limburg

Op 20 september werd bij de ECI cultuurfabriek in Roermond de kick-off gehouden voor het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Retail. De retailsector, zowel food als non-food, staat voor grote uitdagingen om winkels en winkelgebieden toekomstbestendig te maken, zoals het aantrekken van voldoende en goed geschoold winkelpersoneel, het garanderen van een constante stroom aan retail-studenten en het verbeteren van het imago van werken in deze sector.

Limburgse gemeenten slaan handen ineen

Het regionale bedrijfsleven in Limburg, VISTA collegeGilde OpleidingenZuyd Hogeschool en diverse Limburgse gemeenten slaan de handen ineen en zetten zich de komende jaren in, met de steun van het Regionaal Investeringsfonds mbo (RIF), voor het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Retail (CIV Retail).

Er wordt uitwerking gegeven aan een aantal ambitieuze programmalijnen:
– Onderwijsinnovatie en vernieuwing
– Docent professionalisering
– Onderzoekende vaardigheden
– Leven Lang Ontwikkelen (LLO)
– Imagoverbetering Retailsector

Beter voldoen aan de eisen van de arbeidsmarkt

Deze investeringen zullen een significante impact hebben op de vaardigheden en expertise van mbo-studenten, zodat zij beter uitgerust zijn om aan de eisen van de arbeidsmarkt te voldoen. Het opleidingsprogramma vindt plaats in hybride leeromgevingen, waarbij studenten leren en werken in de praktijk. Ze worden hierbij ondersteund en gecoacht door docenten en experts uit de beroepspraktijk. Daarnaast wordt ernaar gestreefd om bedrijven te helpen met vraagstukken op het gebied van duurzaamheid, digitalisering en logistiek.

Vorig bericht RWE en Kitepower openen testlocatie voor Airborne Wind
Volgend artikel Kickstart Lab: vliegwiel voor alle jonge ondernemende Delftenaren

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijZuidHolland

INTERVIEW WIJBUSINESSNIEUWS

Als solopreneur heb je geen beperkingen