Infra

Start bouw circulaire fietsenstalling station Dordrecht

Groeiende vraag naar fietsparkeerplekken zorgt voor nieuwe, circulaire en energieneutrale fietsenstalling

Start bouw circulaire fietsenstalling station Dordrecht

Dordrecht,
Aan de parkzijde van station Dordrecht komt een nieuwe, volledig circulaire fietsenstalling voor ruim 2000 fietsen. Ook de ingang van het station en het naastgelegen Weizigtpark worden opgeknapt. Als symbolische start van de werkzaamheden hebben gedeputeerde Frederik Zevenbergen, wethouder Rik van der Linden en regiodirecteur Helga Cuijpers van ProRail de oude stationsklok en het naambord van het dak gehesen.

Groeiende vraag naar fietsparkeerplekken

Veel mensen kiezen voor de fiets en het openbaar vervoer, een gezonde en duurzame keuze. Om te voldoen aan de groeiende vraag naar fietsparkeerplekken wordt op verschillende stations het aantal fietsenstallingen uitgebreid. Zo ook bij station Dordrecht, waar de huidige stalling aan de parkzijde met ruim 700 plekken veel te weinig ruimte biedt. Daarom wordt er een nieuwe fietsenstalling voor ruim 2000 fietsen gebouwd.

Uitbreiden van de capaciteit

In heel Zuid-Holland komen er in totaal zo’n 15.000 extra fietsparkeerplekken bij. Gedeputeerde Zevenbergen: “Het is voor zowel de inwoners als voor de economie ontzettend belangrijk om ervoor te zorgen dat Zuid-Holland een goed bereikbare provincie blijft. Daarom investeren we als provincie graag in nieuwe fietsenstallingen bij stations.” Naast deze nieuwe stalling in Dordrecht gaat het bijvoorbeeld om in totaal ongeveer 1000 extra plekken bij de stations Sliedrecht, Sliedrecht Baanhoek, Zwijndrecht, Dordrecht-Stadspolders en Dordrecht-Zuid. Die laatste stalling wordt komende maand opgeleverd.

Circulair én energieneutraal

De fietsenstalling bij station Dordrecht is de eerste volledig circulaire fietsenstalling in Nederland. Dat betekent dat de materialen die worden gebruikt herbruikbaar zijn, bijvoorbeeld als in de toekomst de stalling moet worden uitgebreid of verplaatst. In de glazen daken van zowel de stalling als de stationsentree komen bovendien flinterdunne zonnepanelen die stroom opwekken voor het station.

Totaalaanpak

Naast de bouw van de volledig circulaire fietsenstalling krijgt de parkzijde van station Dordrecht ook een nieuwe entree en wordt het naastgelegen Weizigtpark aangepakt. Zevenbergen: “Er worden bijvoorbeeld nieuwe fietspaden in het park aangelegd. Zo helpt de ene ontwikkeling het andere en creëren we een nog aantrekkelijker gebied. Ook daar dragen we als provincie financieel aan bij.”

Vorig bericht Voca Zorg wint Health Impact Accelerator 2023
Volgend artikel Oyster Heaven creëert schaalbare oplossing om verloren oesterriffen te herstellen

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijZuidHolland