Rechtzaak

Provincie Zuid-Holland gaat in hoger beroep tegen Chemours

Bezwaar tegen strengere eisen die provincie wil opleggen om uitstoot chemicaliën versneld te verlagen

Provincie Zuid-Holland beroep Chemours

Dordrecht,
De provincie Zuid-Holland gaat in hoger beroep tegen een uitspraak van de rechtbank Den Haag over Chemours. Het bedrijf maakte bezwaar tegen de strengere eisen die de provincie wil opleggen om de uitstoot van chemicaliën versneld te verlagen. De rechtbank stelde op 16 maart Chemours grotendeels in het gelijk.

Maatregelen om uitstoot meer chemicaliën aan banden te leggen

De vergunning, waar Chemours tegen in beroep is gegaan, bevat maatregelen om de uitstoot van meer chemicaliën aan banden te leggen. De provincie vindt het logisch om, behalve tegen de erkende zeer zorgwekkende stoffen (ZZS), ook beperkingen op te leggen tegen stoffen die mogelijk in de nabije toekomst ook tot ZZS worden verklaard. Van deze potentieel zeer zorgwekkende stoffen (pZZS), heeft het RIVM in opdracht van het Rijk een lijst opgesteld. De provincie Zuid-Holland vind dat ze uit voorzorg verplicht zijn de uitstoot van pZZS verder aan banden te leggen. Niet alleen bij Chemours, maar bij alle bedrijven in de provincie die deze stoffen gebruiken. De rechtbank begrijpt de beweegredenen, maar dat komt naar de mening van de provincie onvoldoende terug in de uitspraak.

Onderzoek

Daarnaast heeft de provincie onderzoek laten doen naar nieuwe technieken om de emissies zo spoedig mogelijk te verlagen. Hoewel de door de provincie ingeschakelde deskundige heeft bevestigd dat dit mogelijk is, gaat de rechter hier niet in mee. De provincie is teleurgesteld in deze uitspraak. Daarom stapt de provincie naar de Raad van State om hoger beroep in te stellen.

Uitstoot omlaag

De uitstoot van Chemours gaat nog steeds omlaag. De provincie wil het tempo versnellen om het milieu en de gezondheid van omwonenden beter te kunnen beschermen.

Vorig bericht Dalemsedijk in Gorinchem afgesloten voor alle verkeer
Volgend artikel RijnlandRoute: stappen naar openstelling

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijZuidHolland

INTERVIEW WIJBUSINESSNIEUWS

Als solopreneur heb je geen beperkingen