Infra

Dalemsedijk in Gorinchem afgesloten voor alle verkeer

Damwandwerkzaamheden eind 2023 klaar

Dalemsedijk (Gorinchem) afgesloten verkeer

Gorinchem,
Vanaf half maart begint de Graaf Reinaldalliantie met de dijkversterking van de Dalemsedijk. De Dalemsedijk is daarom vanaf maandag 27 maart tot eind 2023 afgesloten voor alle verkeer. Er wordt een omleidingsroute ingesteld voor verkeer van en naar de binnenstad van Gorinchem. Direct omwonenden kunnen geluidsoverlast ervaren of trillingen voelen in uw woning tijdens de werkzaamheden.

Wat gaat er precies gebeuren?

Vanaf maandag 27 maart is de dijk afgesloten en start het archeologisch onderzoek en het verwijderen van de steenbekleding. De dijk wordt ook buitendijks versterkt met grond. Vanaf ongeveer halverwege juni start het plaatsen van de damwand. Om de damwand te kunnen plaatsen, wordt eerst een sleuf gegraven. Daarna wordt de damwand geplaatst door middel trillen of drukken en eventueel heien, afhankelijk van de gesteldheid van de grond.

Ten slotte wordt een deel van de vesting, de Ravelijn, weer terug in de oorspronkelijke staat gebracht en wordt er een nieuwe weg aangelegd op de dijk.

Omleidingsroute

De dijk is afgesloten voor alle verkeer. Dit is om de bewoners hun veiligheid en die van de medewerkers te waarborgen en tijdens het aanbrengen van de damwand is de weg volledig geblokkeerd. Er wordt een omleidingsroute ingesteld.

Fietsers en autoverkeer worden omgeleid via Galacis-Flank-Spijksedijk-Vijfde Uitgang. Voetgangers kunnen over het voetpad door de Woelse Waard naar de Dalempoort lopen

Planning

Volgens de huidige planning zijn de damwandwerkzaamheden aan het einde van 2023 klaar. Vervolgens ronden ze in 2024 de grond- en wegwerkzaamheden af. Deze planning is de verwachting, maar kan nog veranderen. Onder andere slecht weer of een harde ondergrond kan de uitvoering vertragen. De planning is daarom altijd onder voorbehoud. De Dalemsedijk blijft naar verwachting heel 2023 afgesloten.

Vorig bericht Woonbarometer Zuid-Holland 2022: genoeg plannen, nu bouwen
Volgend artikel Provincie Zuid-Holland gaat in hoger beroep tegen Chemours

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijZuidHolland