Opening

Opening nieuwe tabakswinkel in Loosduinen, Den Haag

Willen rokers rookvrij alternatief bieden

Opening nieuwe tabakswinkel Loosduinen

Den Haag,
Clandy Sahiman en Vikash Vernimmen openden op 5 juli 2023 hun 2e vernieuwde tabaksspeciaalzaak op de Loosduinse Hoofdplein 185, Den Haag. ”Wij zijn een jong en innovatief bedrijf. Wij zijn gespecialiseerd in e-sigaretten en willen de toekomstige generatie informeren en kennis laten maken over een nieuw assortiment rookvrije alternatieven voor de traditionele sigaret.”

De consument staat centraal op deze locatie, waar Hagenaars in Loosduinen de komende jaren terecht kunnen voor expertise en advies op het gebied van e-sigaretten en verwarmde tabaksproducten. Deze producten zijn verschillend van aard, maar hebben als belangrijke overeenkomst dat er geen verbranding plaatsvindt, waardoor er bij gebruik ook geen schadelijke rook wordt gegenereerd. Het team van ProVape handelend onder naam “Tabaksspeciaalzaak Pro” ziet een nieuwe doelgroep van volwassen rokers die ze kunnen informeren over een minder schadelijk alternatief. De winkel is gelegen in het centrum van Loosduinen met veel klanten die wekelijks de winkel bezoeken.

‘Rookvrij alternatief bieden’

De boodschap die Vikash wil overbrengen is duidelijk: ”Zelf ben ik gestopt met roken en ben overgestapt op een e-sigaret en het doel is dan ook om iedere volwassen roker een rookvrij alternatief te kunnen bieden, waar ik zelf ook zoveel profijt van beleef. Geen roker is dezelfde, om volledig over te stappen, moet een roker iets vinden dat past. Dat vergt informatie, service, advies en begeleiding – zaken die online lastig realiseerbaar zijn, maar optimaal mogelijk in de nieuwe inrichting van de winkel. Ik ben ontzettend trots op het bedrijf, de medewerkers,
de winkels en waar we voor staan.”

Tabaksproducten in supermarkten verboden

Ook aankomende wet- en regelgeving speelt een belangrijke rol. ”Als het aan de politiek ligt, wordt de verkoop van tabaksproducten in supermarkten per 1 juli 2024 verboden. Dat betekent dat de klanten van nabijgelegen supermarkten na die tijd voor tabaksproducten hier terecht kunnen. Wij verwachten dat dit het aantal klanten in onze winkel doet stijgen.”

Dillema

Tegelijkertijd hebben deze aankomende wijzigingen de eigenaren voor een dillema gesteld, die heeft geresulteerd in het opnemen van sigaretten en shag in het assortiment. Die assortimentsuitbreiding bracht wel een dilemma met zich mee, zo zegt Vikash: ”Aan de ene kant voelt dat tegen natuurlijk, want ik ben destijds gaan pionieren in deze branche om betere alternatieven aan te bieden, zodat rokers daar volledig op kunnen overstappen. Maar als de consequentie van aankomende wet- en regelgeving is dat duizenden klanten elders op zoek gaan naar sigaretten en shag, zetten wij ons volledig in om die klanten onze winkel te laten verlaten met een minder schadelijk, rookvrij alternatief. Daarnaast speelt mee dat politiek Den Haag nota bene smaken van e-sigaretten wil verbieden – ook dat is een realiteit waardoor wij onze zaak moeten aanpassen. Al met al zijn wij zijn klaar voor de toekomst waarbij wij duizenden Hagenaren die nu nog roken, kunnen bedienen met een betere keuze.”

Vorig bericht Eerste spreker Bloemen & Planten Plein op Trendz Najaar bekend
Volgend artikel Feestelijke start bouw van 'de Tuin van Teding' in Delft

Nu op WijZuidHolland