Infra

Nieuwe kabels en leidingen Delft

Aannemer BAM hervat werk op 4 september

Nieuwe kabels leidingen Delft

Delft,
In 2023 en 2024 werken Stedin, Evides en gemeente Delft samen aan de aanleg van veel, nieuwe kabels en leidingen in de binnenstad. Dit is nodig om de binnenstad klaar te maken voor de toekomst. De eerste werkzaamheden zijn voor de bouwvak al gestart. Aannemer BAM hervat het werk op 4 september.

Veilig

Om het gasnet betrouwbaar en veilig te houden vervangt Stedin oude gasleidingen. Evides Waterbedrijf vervangt waterleidingen. En de gemeente zorgt voor een stabielere grondwaterstand door drainage, om zo waterschade aan woningen en andere panden te verminderen.

Goede planning

Met een goede planning blijft de binnenstad zo goed mogelijk bereikbaar voor bewoners, ondernemers en bezoekers. Er komen gele borden bij de afsluitingen en omleidingen. Woningen en andere panden blijven altijd te voet bereikbaar.
De geselecteerde aannemer BAM Infra begint met het vervangen van de hoofdleidingen gas en water. De vernieuwde hoofdleidingen worden vervolgens aangesloten op alle gebouwen. Daarna wordt de grondwaterdrainage aangelegd.

Overlast beperken

Om de overlast zoveel mogelijk te beperken, vindt het werk in fases plaats. BAM Infra begint op de Kantoorgracht en werkt dan via de Verwersdijk naar Vrouwjuttenland. Vervolgens gaat het werk verder op het Noordeinde bij de Haagsepoortbrug, en via Kolk naar de Annastraat. De werkzaamheden zijn naar verwachting medio juli 2024 klaar.

Ook KPN vernieuwt momenteel haar netwerk in de binnenstad. Dat doet ze door glasvezel aan te leggen. KPN gaat als eerste aan de slag. Daarna volgt BAM Infra.

Vorig bericht Bowers & Jackling benoemt Sander Berg tot financieel manager
Volgend artikel Mediventic krijgt subsidie voor onderzoek naar sensoren voor ademhalingsstoornissen

Nu op WijZuidHolland