Duurzaam

Nexus Reset helpt hotellerie met duurzaamheidsvraagstuk

Primeur voor Nederland: totaalconcept voor verduurzaming hotels

Nexus Reset helpt hotellerie met duurzaamheidsvraagstuk

Ook binnen de hotelbranche blijft verduurzaming hoog op de agenda staan. Niet alleen vanwege de reden dat uitstoot vanwege klimaatdoelen naar beneden moet worden gebracht. Juist ook om kosten te besparen en marges gangbaar te houden. Om hotels bij te staan in het verduurzamingsproces, heeft Nexus Hospitality een nieuwe tak ontwikkeld onder de naam Nexus Reset. Een programma dat begint bij een nauwkeurige meting van het stroomnet.

Niet alleen wordt er hierdoor informatie ingewonnen over de belasting en de kwaliteit van de gebruikte energie. Ook het verbruik van kamers, lobby en van individuele apparaten, zoals een televisie of een wasmachine, kan worden gemeten. Hierna wordt er een rapport opgesteld met de bevindingen en een uitgebreid advies. Dit advies bevat o.a. oplossingen ter bevordering van de energiewinning, energieopslag en het beheer van gebruikte energie. “Het is tijd voor echte verandering in de hospitality branche. Maar omdat hotels veelal complexe panden zijn om te verduurzamen, moest er een passende oplossing komen. Dankzij onze nauwkeurige meetapparatuur kunnen we gedetailleerd in kaart brengen hoe een hotel met de beschikbare energie omgaat. Na een uitgebreid advies kunnen we de klant direct van het begin tot eind voorzien van duurzame en passende oplossingen, zoals aanpassingen in bestaande energie infrastructuur, zonnepanelen of een batterij voor energieopslag.” Aldus oprichtster Stephanie Voormolen – van Doorn.

Uitkomst voor duurzame toekomst

Tijdens de bedrijfsreset door Nexus Reset, wordt een hotel getransformeerd tot duurzame en energiezuinige onderneming. “Wat ons betreft is Nexus Reset hét antwoord op onze duurzaamheidsvraagstukken. Dankzij hun geavanceerde techniek, weten we exact waar de meeste winst te behalen valt. We zijn graag pionier als het gaat om innovatie en duurzaamheid. Als early adopter van dit soort oplossingen, past deze samenwerking perfect in onze langetermijnstrategie. Helemaal fijn is dat Nexus Reset vervolgens ook de voorgestelde aanpassingen zelf doorvoert en coördineert.” Aldus Stefan Melchers, Director of Operations bij vijfsterrenhotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam. Want ook de realisatie van de geboden oplossingen kan Nexus Reset na goedkeuring van de klant bewerkstelligen. Dit betekent concreet dat een hotel slechts met één partij hoeft te schakelen, in plaats van talloze onderaannemers. Daarnaast zit er nóg een voordeel aan de samenwerking: “Met Nexus Reset voeren we voor een langere tijd betrouwbare metingen uit om te zien waar winst te behalen valt. Dat is echter niet alleen fijn voor het duurzaamheidsvraagstuk, maar ook voor de veiligheid. Als er ergens risico op kortsluiting ontstaat in het bestaande netwerk, krijgen we dit dankzij onze techniek ook in het vizier.”

Kwalitatieve samenwerking

Een samenwerkingscyclus duurt in principe alle seizoenen, maar kan ook korter. Na de eerste maand worden de eerste resultaten al gepresenteerd. Na het advies voor de benodigde aanpassingen, heeft een hotel de optie om de meetapparatuur langer te laten zitten. Wanneer Nexus Reset de desgewenste aanpassingen heeft doorgevoerd, volgen er intensieve kwaliteitscontroles. De energiegegevens worden in deze tijdsspanne continu gemonitord en geanalyseerd om te controleren of de gekozen oplossingen naar behoren werken. Bij langdurige metingen kunnen er nieuwe vervolgstappen uitgekristalliseerd worden voor verdere energiebesparende alternatieven. Een duurzame, energiezuinige toekomst is zo voor elk hotel binnen handbereik.

Vorig bericht LiteBit: recente ontwikkelingen onderstrepen belang van meer toezicht en regulering in cryptosector
Volgend artikel Eerst randvoorwaarden onderzoeken voor gebiedsuitwerking 'A tot Z' in Rotterdam

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijZuidHolland