Infra

Mourik benoemt nieuwe Directeur Veiligheid

Erwin van den Broek (58) is door Mourik, aangesteld als Directeur Veiligheid met 35 jaar ervaring in Industrie en Infra

Mourik

Groot-Ammers,
Erwin van den Broek (58) is door Mourik, dienstverlener in infrastructuur, industrie, milieu en utiliteitsbouw, aangesteld als Directeur Veiligheid. Met 35 jaar ervaring in Industrie en Infra in diverse operationele directiefuncties, neemt Erwin een berg ervaring mee. Als Directeur Veiligheid bij Mourik draagt hij de verantwoordelijkheid voor de veiligheid binnen de hele organisatie in de breedste zin van het woord. Hij volgt Gert Griffioen op die per 1 augustus van zijn pensioen gaat genieten.

Bij Mourik, waar meer dan 2.000 medewerkers actief zijn,  is veiligheid niet een verzameling regels en procedures maar een integraal onderdeel van alle processen en de sturende kracht van de organisatie. Naast zijn functie als Directeur Veiligheid is Erwin van den Broek ook regiodirecteur bij Mourik Industry: “Juist deze dubbelrol maakt duidelijk dat veiligheid een lijnverantwoordelijkheid is en zorgt er ook voor dat er een goede verbinding is met de dagelijkse operatie.”

Kees Jan Mourik, CEO van Mourik is blij met de invulling van Erwin van den Broek op deze positie. Hij verwacht dat Erwin een belangrijke rol gaat spelen om veiligheid binnen Mourik op een nog hoger niveau te brengen. “Net zoals onze opdrachtgevers de lat steeds hoger blijven leggen, doen we dat zelf ook. Veel van onze incidenten hadden immers voorkomen kunnen worden. We bouwen samen aan de wereld van morgen en we komen steeds dichter bij ons doel om iedereen elke dag weer veilig en gezond naar huis te kunnen laten gaan. Bij Mourik werk je met plezier maar zeker ook veilig en gezond!”, aldus Kees Jan.

Naar niveau 4 op de veiligheidsladder

Erwin van den Broek: “We zijn bij Mourik al heel goed bezig met veiligheid. Maar we willen het nog beter doen. Ik ben verantwoordelijk voor de grote lijnen en sta in contact met het management. Veiligheid is in onze branche volop in beweging. Er is een verschuiving van regels en procedures naar het werkelijk ondersteunen van de werkvloer om zo veilig mogelijk te kunnen werken. Iedereen in de organisatie heeft daarbij een rol, van het hoger management tot op de werkvloer. Dit jaar starten we met trainingen, te beginnen met de Raad van Bestuur en directiedivisie. Zij geven het goede voorbeeld.” Het eerste concrete doel is om al heel snel niveau 4 op de veiligheidscultuurladder te bereiken.

Vorig bericht Festive restaurant GRACE bestaat 1 jaar en pakt uit
Volgend artikel N14: Vliettunnel richting Den Haag dicht; 4 - 24 februari 2024

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijZuidHolland