Milieu

Milieu-Informatie nodig voor biobrandstoffenfabriek Rotterdam

Provincie had Commissie gevraagd inhoud van rapport te beoordelen

Milieu-Informatie nodig voor biobrandstoffenfabriek Rotterdam

Rotterdam,
De milieueffecten voor de biobrandstoffeninstallatie bij Gunvor Petroleum Rotterdam zijn nog niet goed beschreven. Dat zegt de Commissie. Voor de milieueffectrapportage in haar voorlopige advies over het milieueffectrapport. Zo mist er nog informatie over vergelijkbare installaties en zijn de milieugevolgen niet goed afgezet tegenover de huidige situatie bij Gunvor. De provincie Zuid-Holland had de Commissie gevraagd de inhoud van het rapport te beoordelen.

Gunvor Petroleum Rotterdam wil een installatie bouwen voor het omzetten van plantaardige en dierlijke oliën en vetten naar biobrandstoffen. Deze installatie komt op het bestaande terrein van Gunvor in Europoort Rotterdam. Gunvor wil circa 700.000 ton per jaar aan biobrandstoffen produceren, zoals biodiesel en biokerosine. Voordat de provincie Zuid-Holland besluit over de benodigde vergunningen zijn eerst de milieugevolgen onderzocht in een milieueffectrapport.

Ontbrekende informatie

Er mist in het rapport informatie over de werking en effectiviteit van vergelijkbare installaties. Dit is nodig om een goed beeld te krijgen van de uitstoot naar de lucht en de lozing van stoffen naar het water, zegt de Commissie. Ook zijn de milieugevolgen niet afgezet tegen de huidige situatie bij Gunvor (inclusief al vaststaande toekomstige ontwikkelingen) en mist een navolgbare milieu beoordeling.

De Commissie constateert verder dat op diverse milieu thema’s nog informatie mist. Zo is het nog onduidelijk welke combinatie van grond- en afvalstoffen de installatie gaat verwerken, en of daarin gevaarlijke stoffen zitten. Ook laat het rapport niet zien of alle mogelijkheden zijn onderzocht om energie te besparen en restwarmte te benutten.

Vorig bericht Bedrijven gaan samen strijd aan tegen personeelstekort in IT
Volgend artikel Joseph Guy Olifant en Dujardin krijgt nieuwe naam

Nu op WijZuidHolland