Industrie

Biobrandstoffeninstallatie Gunvor Rotterdam

Commissie voor milieueffectrapportage geeft advies aan provincie

Biobrandstoffeninstallatie Gunvor Rotterdam

Rotterdam,
Voor een nieuwe biobrandstoffeninstallatie bij Gunvor Rotterdam is het belangrijk om in het milieueffectrapport het productieproces en het soort afval- en grondstoffen te beschrijven. Dat zegt de Commissie voor de milieueffectrapportage in haar advies. De provincie Zuid-Holland had de Commissie gevraagd te adviseren over de inhoud van het milieueffectrapport.

Milieugevolgen

Gunvor Petroleum Rotterdam B.V. wil, op haar terrein in de Europoort, een installatie bouwen voor het omzetten van plantaardige en dierlijke oliën en vetten naar biobrandstoffen. Gunvor wil circa 700.000 ton per jaar aan biobrandstoffen maken, zoals biokerosine en biodiesel. Voordat de provincie Zuid-Holland besluit over de benodigde vergunningen worden eerst de milieugevolgen onderzocht in een milieueffectrapport.

Advies commissie

Voor de biobrandstoffen worden plantaardige en dierlijke oliën en vetten gebruikt. Geef aan wat de mogelijke bandbreedte is in de aard en samenstelling van deze afval- en grondstoffen en laat zien hoe het productieproces in elkaar zit. Zo worden de milieugevolgen inzichtelijk, zegt de Commissie in haar advies.

De nieuwe installatie verbruikt energie en stoot CO2 uit. De Commissie adviseert om te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn voor energiebesparing en CO2-reductie, nu en in de toekomst.

Vorig bericht Versnelling woningbouw Zuid-Holland een tandje hoger
Volgend artikel Ondernemers in Leiden getoetst op toegankelijkheid

Nu op WijZuidHolland