Samenwerking

LUMC en Ancora Health bundelen krachten voor uitbreiden toegang virtuele zorg

Samenwerking brengt revolutie gezondheidszorg stap dichterbij

LUMC Ancora Health zorg

Ondertekenen overeenkomst samenwerking

Leiden, Amsterdam, Groningen,
Het Leids Universitair Medisch Centrum, medisch onderzoekscentrum, en Ancora Health, digitaal bedrijf gespecialiseerd in preventieve gezondheidszorg en leefstijltherapie, gaan een strategische samenwerking aan. Deze collaboratie markeert een belangrijke mijlpaal in de gezondheidszorgsector. Het optimaliseren van de toegang tot gespecialiseerde zorg, betere patiëntervaring en de verlagen van de druk op de gezondheidszorg zijn de belangrijkste doelen. De oplossing dekt een spectrum van behandelingen in 26 actieve zorgtrajecten, van complexe trajecten zoals gevorderd hartfalen en perioperatieve zorg tot hoogvolume aandoeningen zoals diabetes en hypertensie.

Deze samenwerking bouwt voort op “The Box”, een virtuele zorgoplossing die de afgelopen tien jaar is ontwikkeld door zorgprofessionals in het LUMC en patiënten. Dit stelt patiënten in staat hun eigen gezondheidstraject in handen te nemen en is ontworpen voor langdurige ondersteuning en coaching van patiënten. De zorgpaden zijn wetenschappelijk gevalideerd over verschillende implementaties onder begeleiding van erkende universitaire experts op het gebied van digitale gezondheid, zorg en psychologie. In 2024 worden de platformdiensten gelanceerd en deze zijn dan technisch geschikt voor snelle integratie in bestaande zorginformatiesystemen van ziekenhuizen, huisartsen en thuiszorgorganisaties. Hierbij is minimale betrokkenheid van lokaal IT-personeel nodig.

Geavanceerde digitale zorgoplossingen

Door geavanceerde data-analyse, machine learning en gedragswetenschap te combineren, biedt het digitale platform van Ancora Health gepersonaliseerde interventies en ondersteuning aan patiënten. Duurzame veranderingen in de levensstijl worden hiermee gestimuleerd, wat mensen in staat stelt betere gezondheidsresultaten te behalen. Met deze geavanceerde digitale zorgoplossingen is de kloof tussen patiënten en medische expertise te overbruggen. Door de virtuele consulten, monitoring op afstand en gepersonaliseerde behandelplannen zullen patiënten meer gemak, lagere kosten en een grotere betrokkenheid bij hun zorgtraject ervaren.

Samen gaan LUMC en Ancora Health onderzoeksinitiatieven starten om het potentieel van kunstmatige intelligentie, machine learning en data-analyse te onderzoeken. Hierbij moet het ontwikkelen van datagestuurde inzichten die vroegtijdige opsporing, gepersonaliseerde behandelingsopties en verbeterde resultaten voor patiënten mogelijk gaan maken. Alles in het teken om de gezondheidszorg verder te optimaliseren. Ook het National eHealth Living Lab (NeLL, onderdeel van het LUMC) zal hier een belangrijke bijdrage aan leveren.

Meer gemak voor de patiënt

Het integreren van Ancora’s remote monitoring technologie en de klinische expertise van het LUMC, maakt het voor patiënten mogelijk om gepersonaliseerde zorgplannen, regelmatige gezondheidsmonitoring en tijdige interventies thuis te ontvangen. Door de uitbreiding van telegeneeskunde kunnen patiënten ook op afstand in contact komen met artsen en specialisten van het LUMC, wat onnodig reizen overbodig maakt. De toegang tot gespecialiseerde zorg verbetert voor de patiënt, terwijl ze hun huis niet meer uit hoeven.

Onderwijs en training voor zorgprofessionals

Het zorglandschap verandert snel. Daarom komen er educatieve programma’s, webinars en workshops voor professionals in de gezondheidszorg, zodat zij de kennis en vaardigheden krijgen om effectief gebruik te maken van de virtuele zorgtechnologieën en zorg van hoge kwaliteit te kunnen blijven leveren. Het verrijken van onderwijs voor zorgprofessionals met kennis over digitale innovatie is tevens speerpunt van NeLL.

Prof. Douwe Atsma, Hoogleraar Cardiologie en CMIO bij het LUMC en bestuurslid van NeLL, is enthousiast over de samenwerking: “Deze samenwerking met Ancora Health markeert een spannende mijlpaal in onze missie om een revolutie teweeg te brengen in de gezondheidszorg. Door de onderzoekscapaciteiten van het LUMC te combineren met de digitale expertise van Ancora Health, hebben we een unieke kans om gepersonaliseerde, effectieve interventies te leveren. Deze zullen een significante impact hebben op de uitkomsten bij patiënten en de zorglast gaan verlagen. De implementatie richt zich eerst op geselecteerde use-cases in andere ziekenhuizen en eerstelijnszorginstellingen in Nederland. Vanaf 2024 nemen we de volgende stap met internationale implementaties.”

Sridhar Kumaraswamy, CEO van Ancora Health, deelt het optimisme: “Dit is een geweldige kans om voort te bouwen op ‘The Box’-propositie van het LUMC. Het is een oplossing ontwikkeld door artsen voor artsen. Hierbij is technologie het hulpmiddel en waarin de ervaring van patiënten en zorgprofessionals voorop staan. Samen met professionals in de gezondheidszorg gaan we de kracht van digitale oplossingen en leefstijl therapeutica inzetten om het zorglandschap te transformeren en patiënten te voorzien van de middelen die ze nodig hebben om gezonder te leven.”

Vorig bericht Meer dan energieneutrale woningbouw in Zuid-Holland
Volgend artikel Hoogwerkt past distributiemodel aan en veilt jonge elektrische hoogwerkers

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijZuidHolland

INTERVIEW WIJBUSINESSNIEUWS

Als solopreneur heb je geen beperkingen