Veiling

Hoogwerkt past distributiemodel aan en veilt jonge elektrische hoogwerkers

Ruim 70 hoogwerkers, containers en aanhangers in de veiling

Hoogwerkt past distributiemodel aan

Zoeterwoude,
Hoogwerkt is verhuurder van honderd procent lithium-aangedreven en CO2-neutrale machines op hoogte. Daarbij kan gedacht worden aan hoogwerkers, rolsteigers en heftrucks. Door een verandering in haar distributiemodel worden er nu ruim 70 hoogwerkers, containers en aanhangers geveild op Onlineveilingmeester.nl. “Om kwaliteit te leveren en klanten zo goed mogelijk te ontzorgen, gaan we over op alleen bezorgen”, licht oprichter en directeur Arnold Grootveld toe. 

Dat betekent dat Hoogwerkt van achttien afhaallocaties naar vijf locaties gaat van waaruit de verhuurder bezorgt. Grootveld: “We gaan altijd uit van het principe de juiste machines op de juiste plaats. Maar als een klant afhaalt, heb je daar niet altijd volledige zekerheid over. Je hebt immers minder zicht op de uitlevering van machines.” Operationeel directeur Joey Maal: “Als je levert op locatie, kun je de klant juist wel persoonlijke aandacht geven. Daarnaast merkten we dat de groei bij het bezorgen veel harder ging dan bij de afhaallocaties.”

Veiling van overtollige machines

De overgang biedt volgens de twee heren van Hoogwerkt een unieke kans om bestaande machines te verkopen. De opbrengst daarvan investeert de verhuurder in uitbreiding en verdere modernisering van de duurzame vloot. Deze week komt er een combinatie van afhaalmachines beschikbaar via de veilingwebsite Onlineveilingmeester.nl.

Grootveld: “Wij zijn de eerste eigenaar van die machines. De onderhoudshistorie is bekend en gedocumenteerd. De keuringen en urenstanden kloppen. Daar voeg ik aan toe dat al onze machines altijd in full option zijn uitgevoerd. Deze hebben dus volop functies die je arbeidsproductiviteit verbeteren en de kosten verlagen. Kortom, dit zijn machines waar een andere eigenaar nog jarenlang veel plezier van kan hebben.”

Op de veiling

De veiling bestaat uit 2 delen. Deel 1 is de grootse en wordt georganiseerd vanuit Zoeterwoude, deel 2 vanuit Sittard. Op de veiling worden in totaal ruim 70 kavels aangeboden bestaande uit kniktelescoophoogwerkers, schaarhoogwerkers, aanhangerhoogwerkers, autohoogwerkers, aanhangwagens, containers en divers klein materiaal. Op vrijdag 23 juni 2023 is er van 09:00 tot 12:00 uur een kijkdag op de Industriestraat 12 in Sittard en op dezelfde dag tussen 13:00 en 16:00 uur op de Energieweg 35 in Zoeterwoude. De kijkdagen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. De online veiling is gestart op vrijdag 16 juni.

Vorig bericht Meer dan energieneutrale woningbouw in Zuid-Holland
Volgend artikel A13 richting Den Haag dicht van 14 tot 17 juli 2023

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijZuidHolland