Overname

Logent Group neemt Misi over en versterkt positie in Nederland

Logent versnelt internationale expansie met tweede acquisitie

Logent Group neemt Misi over en versterkt positie in Nederland

Foto: Misi B.V.

Bleiswijk,
Logent Group uit Zweden heeft een overeenkomst gesloten om een meerderheidsaandeel te verwerven in het Nederlandse bedrijf Misi B.V. (“Misi”). Misi is een organisatie op het gebied van e-commerce fulfilment en multi-client warehousing. Misi behaalde in 2022 een netto-omzet van 8,6 miljoen euro. De overname is niet onderworpen aan enige voorwaarden en zal naar verwachting in augustus worden afgerond.

Misi

Misi is een multi-client warehousing bedrijf gevestigd in Bleiswijk, strategisch gelegen tussen Rotterdam en Den Haag. Het bedrijf richt zich op e-commerce fulfilment en bedient meer dan 150 klanten. Om aan de groeiende klantvraag te blijven voldoen, heeft Misi plannen om de bestaande magazijncapaciteit van 7.000 m2 uit te breiden naar 11.000 m2. Tot de klantenkring van Misi behoren bedrijven zoals Tonyschocolonely.com, Fireangel.nl, Synofit.nl, DrLeenarts.com, Donsje.com, Rosalique.nl en vele anderen. Misi helpt klanten ook bij de integratie met grote e-commerce- en verkoopplatforms zoals Bol, Amazon, Miinto etc.

Logent blij met 70 nieuwe medewerkers

Linda Aidanpää Baronnet, CEO van Logent, benadrukt het belang van deze overname en de waarde die het toevoegt aan de logistieke operaties van Logent: “Het is een strategische beslissing om onze operaties in een van de grootste logistieke markten in Europa verder te versterken. Het zal ons een solide basis geven voor verdere groei in Europa en meer kansen bieden voor zowel bestaande als nieuwe klanten in de groeiende geografische dekking van Logent. Ik ben erg trots dat Patrick, Esther en Erik hebben besloten om met Logent samen te werken en we zijn blij om 70 nieuwe medewerkers te verwelkomen bij Logent”.

Tweede acquisitie

Johan Wallmander, CFO en Head of Corporate Development bij Logent Group, voegt daaraan toe: “Onlangs kondigde Logent de overname aan van Logistikas, een zeer complementair bedrijf dat marktleider is in Finland. Misi is nu de tweede acquisitie in korte tijd en markeert een transformationele mijlpaal in de versnelde internationale expansie van Logent en zal onze positie als logistiek kampioen in Noord-Europa versterken”.

Vertrouwen in de samenwerking

Patrick de Waal, CFO en CTO bij Misi, heeft vertrouwen in de samenwerking: “We zijn er van overtuigd dat Logent de perfecte partner voor Misi is. We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt aan het optimaliseren van ons logistieke proces en het perfectioneren van ons ICT-systeem. Ons vermogen om zowel B2B- als B2C-klanten vanuit één voorraad te kunnen bedienen, heeft voor veel klanten de e-commerce-markt interessanter gemaakt. Samen met de naadloze integratie met diverse verkoopplatforms wereldwijd, die allemaal worden beleverd vanuit dezelfde voorraad, creëren we een lucratieve e-commerce-markt voor veel bedrijven. Met de aanwezigheid van Logent op de Nederlandse markt en hun beschikbare logistieke panden om onze groei te helpen versnellen, zien we deze strategische samenwerking als een mooie en logische volgende stap voor Misi.”

Sterkere positie in logistieke sector

Logent blijft haar positie als een van de belangrijkste spelers in de logistieke sector versterken door strategische acquisities en uitbreiding van haar geografische dekking. De overname van Misi zal Logent in staat stellen om haar aanwezigheid in Noord-Europa en Nederland verder te versterken, terwijl beide bedrijven profiteren van synergiën en gezamenlijke groeimogelijkheden. Misi zal ook kunnen profiteren van de beschikbare capaciteit in Duiven, waar Logent onlangs is gestart met een implementatie in een gedeelte van het nieuwe warehouse met een oppervlakte van ruim 40.000 m2.

‘Mooie toekomst voor beide bedrijven’

Jelmer Duijve, die als adviseur van Marktlink de aandeelhouders van Misi bij dit proces heeft begeleid: “Misi is een prachtig bedrijf dat klaar is voor de volgende fase. De snelle groei van de afgelopen jaren brengt veel kansen met zich mee, maar ook uitdagingen. Logent past daar fantastisch bij. Vanaf het eerste kennismakingsgesprek tot en met de eindonderhandelingen hadden de partijen het al over samenwerking en mogelijke synergiën. Ik voorzie een mooie toekomst voor beide bedrijven.”

Vorig bericht KFC en Rotterdams streetwear merk Banlieue introduceren capsule collectie
Volgend artikel Mozartflat Delft klaar voor de toekomst

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijZuidHolland