Hospitality

ibis Styles Rotterdam Ahoy opent naast Zuiderpark en Rotterdam Ahoy Convention Center

Kleurrijk nieuw hotel is surrealistische oase voor stedentrippers en zakenreizigers

WijBusinessNieuws_ibis-styles-rotterdam-ahoy_restaurant-lobby

Foto: ibis Styles Rotterdam Ahoy

Rotterdam,
Het nieuwe ibis Styles Rotterdam heeft zijn deuren geopend in Rotterdam-Zuid, naast het Rotterdam Ahoy Convention Center. Het hotel biedt 250 eigentijdse en royale kamers. 

De hotelketen wil met zijn hotels design toegankelijk maken voor het grotere publiek en tegelijkertijd de creativiteit triggeren. De hotels onderscheiden zich door een vrolijk karakter en eclectisch interieur. In Rotterdam komen de typische ibis-Styles-kenmerken terug in speelse details, zoals een levendige en kleurrijke lobby met wolkvormige accenten. Ook andere gemeenschappelijke ruimtes verrassen met prikkelende details en fascinerende designs, die niet alleen heel fotogeniek zijn, maar ook zorgen voor een verrassend effect bij de gasten. Het concept is door heel ibis Styles Rotterdam Ahoy terug te vinden, van lobby tot restaurant en van toiletten tot kamers.

Centrale ligging

Het ibis Styles Rotterdam Ahoy ligt in het zuiden van Rotterdam, naast het Rotterdam Ahoy Convention Center (RACC) en het Zuiderpark, vlak bij metro- en bushalte Zuidplein en niet ver van Rotterdam Den Haag Airport. Het hotel richt zich op zowel stedentrippers als zakelijke reizigers. Zij zien bij aankomst door de grote ramen gelijk een opvallend kunstwerk, waarna ze een andere wereld binnenstappen. Een met knusse hoekjes, een overdaad aan planten en weelderige stoffen. Verrassende objecten komen uit het plafond, muren of vloer en perspectief, vormen en afmetingen staan hier niet vast. Het resultaat is een eclectisch, kleurrijk en levendig hotel met 250 speelse en comfortabele kamers (doubles, double twins en accessible doubles) en Italiaans restaurant Giacobbe – aperitivo e cucina. Hier kunnen zowel gasten als niet-gasten terecht bij de focacciabar waar ze huisgemaakte focaccia’s serveren, maar ook Italiaanse klassiekers als Siciliaanse caponata, fusili calabresi en pizza salame, gemaakt door professionele piazzolo’s. In de zomer kunnen gasten gebruik maken van het terras dat uitkijkt op het Zuiderpark, het grootste stadspark van Nederland.

45.000 m² aan evenementen- en congresruimte

Het ibis Styles Rotterdam Ahoy is de nieuwste aanwinst binnen de ibis-familie en aangesloten bij hotelgroep Accor. De Duitse hotelgroep HR Group exploiteert het hotel. Ruslan Husry, Managing Partner, eigenaar en Chief Executive Officer van HR Group: “ibis Styles Rotterdam Ahoy is een verrassend en stijlvol hotel grenzend aan het Rotterdam Ahoy Convention Center. We zijn erg blij dat we met deze opening onze sterke relatie met Accor kunnen vieren, een partner met dezelfde passie voor excellente hotels en service waar gasten graag naartoe gaan.”

Het ibis Styles Rotterdam Ahoy maakt deel uit van het nieuw ontwikkelde Hart van Zuid, een gebied waar entertainment, evenementen, beurzen en congressen centraal staan door de aanwezigheid van het RACC.

Vorig bericht Weekendafsluiting N57 tussen Hellevoetsluis en Brielle
Volgend artikel Herbergier Schoonhoven: Balans tussen vrijheid en verantwoordelijkheid

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijZuidHolland