Nominaties

Genomineerden Appeltjes van Oranje bekend 

Tien initiatieven maken kans op bronzen beeldje en geldprijs

Genomineerden Appeltjes van Oranje bekend

© Patrick van Katwijk

De genomineerden voor de Appeltjes van Oranje 2024 zijn bekend. Tien organisaties zijn er na een spannende pitchdag in geslaagd een nominatie in de wacht te slepen. De Appeltjes van Oranje worden op 3 oktober 2024 op Paleis Noordeinde door koningin Máxima uitgereikt aan drie sociale initiatieven die zich inzetten voor het verminderen van eenzaamheid. De winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door prinses Beatrix en een geldbedrag van 25.000 euro.

De tien genomineerde initiatieven zijn:

  • Let’s Talk met Tolk (Zuid-Holland)
  • Up! Groepsgesprekken (Noord-Holland)
  • Join Us (Noord-Brabant)
  • Avondje Uit (Noord-Brabant)
  • Het Domino-Effect van Stichting Al-Amal (Utrecht)
  • Transformers Community (Noord-Holland)
  • Oog voor Utrecht (Utrecht)
  • Netwerk Nieuw Rotterdam (Zuid-Holland)
  • Adopt a grandparent van Hearts United Holistic Care Foundation (Sint Maarten)
  • Hunto grandi, Grandi Hunto van Fundashon Movemiento ta Bida (Aruba)

Ruim 37.000 stemmen

Het Oranje Fonds ontving 212 inzendingen. Na een eerste selectie gingen er 50 kanshebbers door naar de volgende ronde, bestaand uit een Stemtiendaagse en een pitchdag. Van 22 mei tot 31 mei kon het publiek een stem uitbrengen op deze 40 Nederlandse en 10 Caribische initiatieven. De Stemtiendaagse leverde de eerste genomineerde op; het initiatief met de meeste publieksstemmen. Met 4039 stemmen was dit Stichting Let’s talk with tolk met het project Doven uit de eenzaamheid. In totaal brachten 37.531 mensen hun stem uit. De overige 9 genomineerden werden door een jury gekozen tijdens de pitchdag. Daar presenteerden alle kanshebbers zich aan elkaar en aan een jury.

Thema

De Appeltjes van Oranje worden jaarlijks uitgereikt aan sociale initiatieven die ertoe doen voor mensen in onze samenleving. Het thema van dit jaar is Eenzaamheid verminder je samen. Eenzaamheid is een gevoel van gemis, van het ontbreken van contacten, dat iedereen wel kent en iedereen kan overkomen. Bijna 30% van de volwassenen voelt zich wel eens eenzaam en 10% van de volwassenen voelt zich sterk eenzaam. Succesvolle initiatieven helpen mensen om in beweging te komen, om weer regie te krijgen en een betekenisvol leven te leiden. De Appeltjes van Oranje zetten in 2024 initiatieven in de spotlight die mensen actief betrekken bij het verminderen van eenzaamheid. Want als je je inzet voor een ander, doet dit ook iets met jou zelf.

 

 

Vorig bericht Provincie stimuleert met €1 miljoen vervolgonderzoek ‘klei in veen’
Volgend artikel 17 faillissementen in Zuid-Holland eerste week juni

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijZuidHolland