Buiten werken

Buiten werken tijdens ‘Outdoor Office Day’ op 13 juni 2024

Populariteit van buiten werken in stedelijke natuur groeit

Buiten werken tijdens 'Outdoor Office Day' op 13 juni 2024

Den Haag,
Op donderdag 13 juni 2024 doen mensen over de hele wereld mee aan Outdoor Office Day. De 6e internationale editie waar mensen hun werk mee naar buiten nemen staat in het teken van ontmoeten en verbinding.

Outdoor Office Day nodigt mensen uit om buiten bewegen in de natuur een vast onderdeel van de werkdag te maken. Ook in eigen land zijn er op 13 juni talloze activiteiten in steden om deze trend te onderstrepen.

Collega’s ontmoeten elkaar buiten

Een steeds grotere groep mensen maakt onder werktijd ook gebruik van de natuur als werkplek. Door al wandelend te vergaderen wisselen ze ideeën uit met hun directe collega’s, maken ze kennis met klanten of vinden er spontane ontmoetingen plaats. Laptop, telefoon of notitieblok mee naar een rustige plek in een stadspark, op dakterrassen, aan het water of in particuliere tuinen. De organisatie achter Outdoor Office Day geeft aan: “Meer natuur in de buurt heb je niet nodig om je ‘buitenkantoor’ in te kunnen richten. De wereldwijde beweging groeit en toont aan dat mensen een grote behoefte hebben om ook tijdens werkuren de gezondheidsvoordelen van de natuur te ervaren. Ons fysiek en emotioneel welzijn, onze creativiteit en ons denken, maar ook onze band met anderen wordt versterkt door in de natuur te zijn.”

Focus op gezondheid tijdens de werkdag

Van de Nederlandse bevolking van 15 jaar en ouder zit 26% meer dan 8,5 uur op een gemiddelde dag. Nederland is hiermee ‘Europees kampioen zitten’ (bron: factsheet, zitten tijdens werk” TNO februari 2024). In 2022 hadden 1,6 miljoen werknemers last van burn-out gerelateerde klachten. Ook zijn we nog steeds op zoek naar een betere balans tussen thuis werken of op kantoor. De urgentie voor gezonde en vitale werknemers wordt steeds groter. Daarom nodigt de organisatie van Outdoor Office Day iedereen uit veel vaker op het werk ook een stap naar buiten in de natuur te zetten.

Outdoor Office Day in Nederland

Niet alleen grote steden als Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht zijn vertegenwoordigd, er vinden ook activiteiten plaats in gemeenten als Boxtel en Den Dolder. In Den Haag is er op 13 juni een inspirerend programma met wandelworkshops, ontmoetingen en een proeverij aan buitenwerkmogelijkheden. Onder de titel ‘ ZuidAs kom uit je toren ‘ worden alle mensen in de Amsterdamse zakenwijk uitgenodigd om gebruik te maken van het Amsterdamse Bos – het grootste stadsbos ter wereld – om te werken en elkaar te ontmoeten. ‘Nationaal Park’ Rotterdam wordt één groot buitenkantoor: 15 groene oases openen daar hun deuren. In Utrecht doen drie trekkingsgebieden van Ondernemersfonds Utrecht mee aan Outdoor Office Day.

Vorig bericht Provincie stimuleert met €1 miljoen vervolgonderzoek ‘klei in veen’
Volgend artikel 17 faillissementen in Zuid-Holland eerste week juni

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijZuidHolland