Event

Brancheverenigingen aanwezig bij Sign & Print Expo 2023

Brancheverenigingen uit grafische en sign-industrie brengen expertise vanuit de industrie

Brancheverenigingen massaal aanwezig bij Sign & Print Expo 2023

Foto: Sign & Print Expo

Gorinchem,
De samenwerkingen tussen brancheverenigingen uit de grafische en sign-industrie krijgt een nog intensievere uitwerking tijdens de komende editie van Sign & Print Expo op 14, 15 en 16 maart 2023 in Evenementenhal Gorinchem. De brancheverenigingen GSOB, KVGO, VIGC, Techniek Nederland en FESPA Nederland brengen expertise vanuit de industrie. Gedurende het event vinden er bijeenkomsten, competities, een exclusief congres en kennissessies plaats, gericht op actuele uitdagingen op het gebied van visuele communicatie. Een goede voorbereiding is het halve werk waardoor de bezoekende grafische professional zijn expertise verder kan uitbreiden. 

Samenwerking essentieel in tijden van crisis

Gedurende de drie dagen in Gorinchem worden gezamenlijke uitdagingen en problemen op efficiënte wijze aangepakt. Een goede samenwerking met de brancheverenigingen en partners helpt om vertrouwen en stabiliteit te herstellen, waardoor de industrie die zich richt op visuele communicatie snel in staat is om herstel en groei te tonen. GSOB viert haar 100-jarig bestaan en zal op de eerste beursdag (14 maart) kort terugkijken, maar voornamelijk inzoomen op ‘print in de toekomst’.

Uitdaging om te verduurzamen

KVGO sluit op de derde beursdag (16 maart) het theater af met een visie op duurzaamheid en energiereductie. “De uitdaging in de gehele sector ligt met name in het verduurzamen van de bedrijfsvoering. Sign & Print Expo is de uitgelezen kans om als ondernemer bijgepraat te worden over dit uiterst actuele thema, op een event waar je toch al aanwezig hoort te zijn”, aldus Gijs Vermeulen, beleidsadviseur verduurzaming bij KVGO.

Verschillende events

Hier blijft het niet bij. Opnieuw worden ook de World Wrap Masters Nederland op de beursvloer gehouden. Naast deze elementen op de beursvloer vinden er een tweetal side-events plaats: Benelux Online Print Event en Neon-techniek. “We zijn blij dat door de fijne samenwerkingen met onze partners, een uitbreiding van een beursbezoek aan Sign & Print Expo mogelijk is. Dit biedt een kans voor de bezoekers om meer focus te leggen op specialisaties in de industrie”, aldus Roos Ouwerkerk, marketing coördinator van Sign & Print Expo.

World Wrap Masters Nederland

Tijdens de editie van Sign & Print Expo in 2022 mochten de bezoekers genieten van een spannende competitie van de World Wrap Masters door FESPA Nederland. Met een Wrap Garage komt FESPA Nederland deze editie terug om een podium te bieden aan de beste wrappers van Nederland. Op woensdag 15 maart toetst de jury de skills in techniek en precisie van de deelnemende wrappers, waarmee de winnaar ook mag deelnemen aan de finale tijdens FESPA Global Print Expo in München.

Benelux Online Print Event (BOPE)

Het kenniscentrum VIGC, afgekort voor Vlaams Innovatiecentrum voor Grafische Communicatie, gaat op woensdag 15 maart de grens over om de Nederlandse grafische industrie een exclusieve kans te bieden voor het congres BOPE. Dit congres biedt een ontmoetingsplaats om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen over personalisatie, digitale transformatie, e-commerce en web-to-print. Daarmee zet het VIGC de deuren open naar een internationaal netwerk van experts met informatieve en inspirerende seminars.

Bijeenkomst voor neon-techniek

Ook de sign industrie kan hun hart ophalen tijdens de bijeenkomst voor neon-techniek georganiseerd door Techniek Nederland. Tijdens deze bijeenkomst wordt er naast de praktische uitwerkingen in techniek en toepassingen ook gekeken naar het proces. Daarnaast benadrukt deze bijeenkomst de kunst van werken met neon. Kortom, een inspirerende bijeenkomst met onderwerpen van het ontwerp tot aan de uiteindelijke installatie of zelfs kunstwerk.

Vorig bericht Start aanbesteding N206 Europaweg Leiden
Volgend artikel Cyberaanvallen op kritische infrastructuur voorkomen met AI

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijZuidHolland