Vakbeurs

Aqua Nederland 2023 met omvangrijk kennisprogramma

Toekomst van watermanagement staat centraal in opkomende editie

Aqua Nederland 2023 met omvangrijk kennisprogramma

Foto: Aqua Nederland

Gorinchem,
De vakbeurs Aqua Nederland onthult nu twee maanden voor beurs grote delen van de beursopzet en het kennisprogramma voor haar 2023-editie die gepland staat op 21, 22 en 23 maart in Evenementenhal Gorinchem. Grote bijzonderheden zijn onder meer de twee kennistheaters, het grote aantal side-events, een driedaagse minisymposium en het vernieuwde aanbod op Next Level, de bovenverdieping van Evenementenhal Gorinchem.

‘Vakbeurs voor gehele waterketen’

“Al vele jaren geldt Aqua Nederland als dé vakbeurs voor de gehele waterketen. Eigenlijk is er maar één waterketen in Nederland die steeds meer een geheel vormt. Een keten die gelukkig steeds meer samenwerkt om de uitdagingen op het gebied van circulariteit, energietransitie, klimaatadaptatie en veilig water aan te gaan. Net als voorgaande jaren vormt een goed gevulde beursvloer weer de basis van Aqua Nederland, waarbij de beursvloer is onderverdeeld in vier segmenten: afvalwater, drinkwater, proceswater en stedelijk water & rioolbeheer”, zegt Esther Rodenburg namens beursorganisator Easyfairs Nederland.

Watermanagement

Tijdens de 2023-editie staat de toekomst van watermanagement meer dan ooit centraal op de beurs. Om dit mede te realiseren, worden twee theaters ingericht op Next Level, de vernieuwde bovenverdieping van Evenementenhal Gorinchem. Er is een Watertheater en een Stedelijk Watertheater. Rodenburg: “Net zoals afgelopen jaar werken we voor het Watertheater met verschillende themadagen: proceswater dinsdag, waterschap woensdag en drinkwater donderdag. Bedrijven die aan het woord komen zijn onder andere Koninklijk Nederlands Waternetwerk, KWR, Stichting Nederlands Veiligheidsinstituut, Water Alliance, Duspot, Hach en Veolia. De bedrijven Mobilis, Croonwolter&Dros, TAUW, Sweco Nederland en RWBwater organiseren gezamenlijk een driedaags minisymposium.”

Sessies over klimaat, rioolbeheer en stedelijk water

In het Stedelijk Watertheater zijn elke dag sessies over diverse thema’s op het gebied van klimaat, rioolbeheer en stedelijk water, waarbij vaak wordt gericht op bezoekers die werkzaam zijn bij of voor gemeenten. Tijdens Aqua Nederland 2023 zijn ook meerdere side-events te bezoeken van onder meer Deltares, Platform DIO, Bouwend NL en er wordt een studentenprogramma aangeboden vanuit Koninklijk Nederlands Waternetwerk.

Next Level

Waar de benedenverdieping van Aqua Nederland 2023 met name in het teken staat van een marktplaats van producten waar vraag en aanbod samenkomen, wordt Next Level ingericht als de plaats voor kennisproducten, netwerken, advies, innovaties en carrière. Hier zijn, zoals gezegd, onder andere de twee kennistheaters te vinden, maar ook de Innovatiestraat, de IKN-straat en presenteren advies- en ingenieursbureaus zich. Er zijn veel grote spelers uit de markt op Next Level te vinden, zoals TBS-SVA Groep, WaterCampus, Tauw, Croonwolter&Dros, Mobilis, KWR, Royal HaskoningDHV, Sweco Nederland, ENVAQUA, Water Alliance, NWP en Vandervalk + Degroot BV.

Komende editie

Bezoekers kunnen op dinsdag 21, woensdag 22 en donderdag 23 maart 2023 de komende editie van Aqua Nederland bijwonen in Evenementenhal Gorinchem. Aqua Nederland is een laagdrempelige vakbeurs waar bezoekers en exposanten makkelijk en snel met elkaar in contact kunnen komen.

Vorig bericht Rogier van der Sande voorgedragen voor tweede termijn als dijkgraaf
Volgend artikel Actueel kennisprogramma Auto Prof 2023 bekend

Nu op WijZuidHolland