Infra

A27: Merwedebrug dicht van 2 t/m 4 december 2023

Rijkswaterstaat voert herstelwerkzaamheden uit op A27 tussen Gorinchem en Werkendam

A27: Merwedebrug dicht van 2 t/m 4 december 2023

Bron: Rijkswaterstaat

Van zaterdag 2 december 21.00 tot maandag 4 december 05.00 uur voert Rijkswaterstaat herstelwerkzaamheden uit aan het asfalt op de Merwedebrug op de A27 tussen Gorinchem en Werkendam.

A27 richting Breda afgesloten

Hiervoor is de A27 richting Breda afgesloten tussen knooppunt Gorinchem en afslag Werkendam. Het asfalt op de Merwedebrug in de richting van Breda is versleten. De afgelopen periode heeft de provincie meerdere schades gerepareerd. Om de weg veilig te houden, wordt het asfalt vervangen voordat de vorstperiode begint.

Afsluitingen en omleidingen A27

Van zaterdagavond 2 december 21.00 tot maandag 4 december 05.00 uur is de A27 afgesloten richting Breda tussen knooppunt Gorinchem en afrit 23 Werkendam. Om de werkzaamheden veilig te kunnen uit voeren, is op de A27 ter hoogte van de Merwedebrug richting Utrecht de linkerrijstrook afgesloten van zaterdagavond 22.00 uur tot zondagochtend 09.00 uur. Verkeer richting Breda wordt vanaf knooppunt Gorinchem omgeleid via Zaltbommel over de A15, de A2 en de A59 of via Dordrecht over de A15, N3 en A16. De omleidingsroutes worden met gele borden aangegeven.

Hinder voor fietsverkeer

Op de brug is het fietspad aan de westzijde afgesloten (richting Breda). (Brom)fietsers kunnen gebruik maken van het fietspad aan de oostkant van de brug (zijde Gorinchem). Deze route wordt met gele borden langs de weg aangegeven.

Werkzaamheden A27

Op de Merwedebrug vervangt de provincie het asfalt richting Breda. Daar freest ze eerst het bestaande asfalt weg en reinigt ze het wegdek. Op zondag 3 december wordt overdag een nieuwe laag asfalt aangebracht. Zondagavond verwijdert ze asfalt bij voegen die tussen de verschillende delen van de brug zitten. Tot slot werkt ze de weg af met belijning en markeringen. Aan de noord- en de zuidkant van de Merwedebrug worden onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Daar worden vangrails en waterafvoeren hersteld, wordt groen langs de weg gesnoeid en verwijderd, en worden kleine schades aan het asfalt gerepareerd. Aannemerscombinatie ALSÉÉN voert de werkzaamheden uit in opdracht van Rijkswaterstaat.

Vorig bericht N222: werkzaamheden van 23 tot en met 27 november
Volgend artikel Gastrovino opent haar deuren in Rotterdam-West

Nu op WijZuidHolland