Wonen

‘Werkgevers laten nog veel kansen liggen bij bieden woonhulp aan personeel’

Kwart van jonge werknemers solliciteert niet als geen geschikt huis te vinden is

'Werkgevers laten nog veel kansen liggen bij bieden woonhulp aan personeel'
Dit is een expertquote van Frank Soede/BLG Wonen,
Een kwart van de jonge werknemers solliciteert niet als er geen geschikt huis te vinden is, blijkt uit vandaag verschenen onderzoek in opdracht van Viisi Hypotheken.

Werk aan de winkel dus voor werkgevers. Bijna de helft van hen biedt nu geen enkele ondersteuning bij de huisvesting van werknemers, zo bleek eind vorig jaar uit ons uit eigen onderzoek. Ze vrezen voor meer gedoe en zeggen niet te weten hoe ze zouden moeten helpen. Ook leeft de gedachte dat alleen grote werkgevers woonhulp kunnen bieden.

Wel woonhulp bieden

Toch overwegen bijna negen op de tien werkgevers in de toekomst wél woonhulp aan te bieden. Driekwart van hen gelooft dat deze hulp kan bijdragen bij het aantrekken van personeel. En een ruime meerderheid meent dat het de betrokkenheid vergroot en helpt het bij het behouden van huidige personeel. Kom dus over de brug, laat geen kansen liggen.

Makelaarskosten vergoeden

Het is een misverstand dat alleen grote werkgevers iets kunnen betekenen. Het gaat niet alleen om het neerzetten van wooncomplexen. Denk aan de bakker om de hoek die de ruimte boven zijn winkel geschikt maakt voor bewoning. Of de boer die een tiny house op zijn erf plaatst. Ook kan het bijvoorbeeld helpen als bedrijven de makelaarskosten vergoeden bij de zoektocht naar een geschikte woonruimte.

Vorig bericht Deze 12 bedrijven gingen failliet in Zuid-Holland
Volgend artikel 21 Zuid-Hollandse bedrijven failliet in eerst helft maart

Nu op WijZuidHolland