Event

Succesvolle Open Kwekerijdag Greenport Boskoop

'Open Kwekerijdag laat zien hoe innovatief en duurzaam tuinbouwsector is'

Succesvolle Open Kwekerijdag Greenport Boskoop

Zaterdag 15 juni vond de jaarlijkse Open Kwekerijdag plaats in Hazerswoude-Dorp. Duizenden bezoekers kregen de unieke kans om een kijkje te nemen achter de schermen van diverse kwekerijen in de regio. De dag werd gekenmerkt door trotse kwekers, enthousiaste bezoekers en een groot aantal boeiende activiteiten.

Veelzijdig programma

De Open Kwekerijdag bood een veelzijdig programma voor jong en oud. Bezoekers gingen lopend, op de fiets, in de golfkar of per boot van kwekerij naar kwekerij. Kinderen deden boomkwekerijopdrachten terwijl volwassenen zich lieten informeren over duurzame teeltmethoden en de nieuwste innovaties in de tuinbouwsector. Iedereen kon neuzen tussen de vacatures en opleidingen in de groensector op het carrièreplein.

Gedeputeerde Meindert Stolk bezoekt evenement

Ook gedeputeerde Meindert Stolk (Economie en Innovatie) bezocht de Open Kwekerijdag. Hij sprak met kwekers en bezoekers en benadrukte het belang van de tuinbouwsector voor de provincie Zuid-Holland. Een mooi moment was de uitreiking van het boek ‘De Roem van Boskoop’. Het boek werd door de schrijver Koen van Wijk tijdens de opening officieel overhandigd aan Anouk Noordermeer (voorzitter Greenport Boskoop), Meindert Stolk en de 3 families die in het boek beschreven zijn. “Het is fantastisch om te zien hoe betrokken en gepassioneerd onze kwekers zijn. Evenementen zoals de Open Kwekerijdag laten zien hoe innovatief en duurzaam onze tuinbouwsector is. Dit is een sector die volop in ontwikkeling is en een belangrijke bijdrage levert aan de economische en ecologische toekomst van Zuid-Holland.”

Positieve reacties

Bezoekers waren zeer te spreken over de organisatie en het aanbod van de Open Kwekerijdag. “Het was ontzettend leuk om te zien hoe producten worden gekweekt en hoeveel zorg en aandacht hieraan wordt besteed. We hebben veel geleerd en genoten van de gastvrijheid,” aldus een enthousiaste bezoeker. De Open Kwekerijdag bleek wederom een succes en versterkte de band tussen kwekers en consumenten. De provincie Zuid-Holland kijkt nu al uit naar de volgende editie.

Vorig bericht Provincie maakt impact met ‘eerlijke energietransitie’
Volgend artikel Wijnand Groenen wint 11e editie van Rotterdamse Vastgoedborrel

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijZuidHolland

INTERVIEW WIJBUSINESSNIEUWS

Als solopreneur heb je geen beperkingen