Slepende problemen oplossen

Een van de meest cruciale problemen waar Betty Blocks mee kan helpen is het overbruggen van het gebrek aan programmeurs.


Slepende problemen oplossen

Er is een enorme vraag voor software, en bedrijven hebben snel een oplossing nodig. No-code (link) opent de deur naar het type ontwikkelaar dat ieder bedrijf al in huis heeft, de citizen developer. Citizen developers kunnen snel oplossingen bouwen door middel van visueel modelleren.

Een van de meest cruciale problemen die Betty Blocks oplost is het overbruggen van het gebrek aan getalenteerde programmeurs. Dit gebrek zorgt voor een vertraging in de business in de vorm van lange backlogs, lage productiviteit en een focus op kleine taken in plaats van businessdoelen. Bedrijven hebben een constante behoefte aan applicaties en ze hebben snel oplossingen nodig. No-code maakt de weg vrij voor een ander soort ontwikkelaar (citizen developers) die snel, gemakkelijk en effectief applicaties kunnen ontwikkelen. Citizen developers hebben baat bij gebruiksvriendelijkheid waardoor ook niet-technische citizen developers met de tool aan de slag kunnen om het nieuwe gezicht van applicatie-ontwikkeling te worden.
No-code verhoogt ook de efficiëntie. Bedrijven moeten tegenwoordig veranderingen aanbrengen in hun operationele activiteiten om bij te blijven. Ze moeten in staat zijn sneller te reageren op veranderingen in de industrie. No-code stroomlijnt het applicatie-ontwikkelingsproces, helpt met digitale transformatie en maakt het mogelijk om klanten snel nieuwe diensten te kunnen leveren.

Innovatie

Innovatie staat aan de basis van groei. Het pad van innovatie begint met de business, maar verschuift daarna naar de IT afdeling vanwege de noodzaak om software te betrekken in de operationele processen van het bedrijf. Digitale transformatie zorgt ervoor dat bedrijven stappen kunnen maken, en bedrijven moeten hun strategie en processen herinrichten om zich voor te bereiden op de digitale toekomst. No-code bevordert het digitale transformatie-proces, van idee tot experiment, tot oplossing, tot innovatie.

Mensen…

Mensen staan centraal, in alles wat we doen. We geloven dat de toekomst van innovatie in de handen ligt van mensen in plaats van systemen. Het is ons doel om bedrijven te helpen het potentieel van hun werknemers te realiseren door ze de middelen te geven om applicaties te ontwikkelen. Betty Blocks is opgericht door Chris en Tim Obdam, beide internetondernemers. Chris is van oorsprong een programmeur, waar Tim de leiding heeft over het operationele. Door de verdeling van deze rollen kwam Tim erachter dat hij Chris vaak nodig had als er aanpassingen aan een applicatie of website gemaakt moesten worden. Tim bedacht dat wanneer hij dit zelf kon doen, zijn werk veel sneller, gemakkelijker en efficiënter kon. Hieruit ontstond het idee om een no-code platform te beginnen, een platform dat applicatie-ontwikkeling voor iedereen mogelijk maakt.

… en koeien

De naam Betty Blocks? Chris en Tim groeiden op in Obdam, een klein dorpje, waar een gemeenschap van boeren de traditionele waarden van hard werken en nuchterheid in stand houden. De broers wilden dat deze waarden de basis vormden van de bedrijfscultuur, en haalden inspiratie uit de lokale landbouwindustrie– Betsy is een populaire koeiennaam (uiteindelijk is er gekozen voor Betty, uit respect voor de privacy van de koeien). Het tweede deel van de naam slaat op de propositie om apps te bouwen door middel van visueel modelleren van voorgeprogrammeerde ‘blocks’.

Meer nieuws van Betty Blocks