Recht

SIDN Merkbewaking nu ook beschikbaar voor MKB

Dienst al 10 jaar beschikbaar voor organisaties in grootzakelijke segment

SIDN Merkbewaking beschikbaar MKB

Arnhem,
De merkbewakingsdiensten van SIDN zijn nu ook beschikbaar voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Met SIDN MKB Merkbewaking kunnen MKB’ers het online gebruik van hun bedrijfsnaam of -logo monitoren en zo mogelijk misbruik ervan door cybercriminelen vroegtijdig opsporen. De nieuwe dienst voor MKB-bedrijven is een uitbreiding van SIDN Merkbewaking, dat al ruim 10 jaar beschikbaar is voor organisaties in het grootzakelijke segment.

Sneller kunnen ingrijpen

Het misbruiken van bedrijfsnamen en -logo’s is een bekende methode van cybercriminelen. Zo versturen ze bijvoorbeeld onder de naam van een bedrijf phishingmails of doen ze zich met nepmails voor als CEO, directeur of manager van een bedrijf (CEO-fraude). In dit laatste geval wordt medewerkers gevraagd om met spoed een groot bedrag over te maken, vaak met grote financiële schade voor het bedrijf tot gevolg. Met MKB Merkbewaking zijn MKB-ondernemers sneller op de hoogte van mogelijk malafide domeinnaamregistraties en kunnen ze sneller actie ondernemen.

Regie op merkgebruik

Maar de dienst kan MKB’ers ook helpen om de regie over het gebruik van hun merk te behouden. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van logo’s door retailers, partners of tussenpersonen. MKB Merkbewaking monitort in de basisversie domeinnaamregistraties onder het .nl-domein en kan naar wens uitgebreid worden met aanvullende modules en diensten, zoals juridische opvolging en logodetectie.

Realtime-waarschuwingen

De basisdienst bevat één keer per week een mail met resultaten, maar het is ook mogelijk om een uitgebreidere versie met realtime-waarschuwingen en werelddekking te ontvangen. Dit is vooral interessant voor organisaties die regelmatig te maken hebben met onrechtmatig gebruik zoals keurmerken, middelgrote retailers, internationaal opererende bedrijven en brancheorganisaties.

Verkrijgbaar via de .nl-registrars

In 2022 is SIDN gestart met het ontwikkeltraject voor deze uitbreiding van de merkbewakingsdiensten. Na een succesvolle pilot aan het begin van dit jaar, is de dienst nu officieel beschikbaar voor alle MKB-bedrijven. MKB Merkbewaking wordt aangeboden via registrars, waarbij MKB’ers zelf voor een registrar kunnen kiezen.

Ontzorgen van ondernemers

Pim Pastoors, product owner van SIDN Merkbewaking: “Misbruik van je merknaam of logo kan grote financiële gevolgen hebben, om over reputatieschade nog maar te zwijgen. Veel mkb’ers hebben de tijd en expertise niet om dit goed in de gaten te kunnen houden, met deze nieuwe dienst nemen we die zorg uit handen. Ondernemers kunnen zich op deze manier bezighouden met waar ze goed in zijn: ondernemen.”

Vorig bericht Werkzaamheden op busstation Heinenoord
Volgend artikel Nieuwe ondernemer voor Multicopy Zoetermeer

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijZuidHolland

INTERVIEW WIJBUSINESSNIEUWS

Als solopreneur heb je geen beperkingen