Innovatie

Sailmon biedt watersporters gratis tracking op het water

Informatie en analyses verkrijgen van alle prestaties op het water

Sailmon gratis tracking water

Den Haag,
Sailmon, hard en software innovator in de watersport, lanceert gratis tracking en analyse op het digitale Sailmon platform. De Sailmon App, met alle online analyse-tools, is nu voor iedereen beschikbaar op zijn eigen iOS smartphone. Denk bijvoorbeeld aan het tracken en analyseren van windsurfen, wingfoilen, golfsurfen, toerzeilen, wedstrijdzeilen en suppen.

Sailmon App

Met de Sailmon App wordt tracking van actieve watersporten eenvoudig. Op de mobiele telefoon kan de gebruiker gedetailleerde informatie en analyses verkrijgen van alle prestaties op het water. Gebruikers kunnen eenvoudig hun trip starten en beëindigen met een druk op de knop en op een duidelijke kaart kunnen ze hun hoogtepunten herbeleven en vergelijken met anderen maar ook data zoals manoeuvres, afstand en totale tijd opnieuw bekijken. Sailmon speelt in op de behoefte om ieders activiteit nog levendiger te maken door foto’s of video’s toe te voegen en deze foto’s en video’s automatisch te synchroniseren met de tracking data.

“Verbeter vaardigheden; volg avonturen”

Kalle Coster: “Sailmon ontwikkelt technologie om de vele verschillende vormen van actieve watersporten te revolutioneren en nog uitdagender te maken. Daarvoor ontwikkelen we hardware en software, maar we zijn het meest trots op het creëren van een nieuwe watersportervaring, nieuwe manieren om grenzen te verleggen. Sailmon gelooft dat het vastleggen en delen van je prestaties je een betere sporter maakt. Niemand wordt geïnspireerd door verhalen die niet verteld worden of door prestaties die niet worden vastgelegd,” zegt Chief Design Officer en ex-olympisch topzeiler Kalle Coster.

Dergelijke technologie voor verbeterde ervaring

CEO Kim Coster vervolgt: “Bij Sailmon is onze missie altijd geweest om geavanceerde trackingtechnologie toegankelijk te maken voor iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht, vaardigheidsniveau of type watersport. Wij geloven sterk dat dergelijke technologie de ervaring kan verbeteren voor iedereen, of je nu wilt verbeteren en succesvol wilt zijn of gewoon een fantastische tijd wilt hebben met vrienden en familie.”

Sailmon MAX (Mini)

Ondanks het feit dat het volgen van een trip geen apart apparaat meer vereist, bieden de instrumenten van Sailmon verschillende voordelen ten opzichte van een de eigen smartphone. Ten eerste is de Sailmon MAX Mini uitgerust met krachtige sensoren, waardoor ze een grotere hoeveelheid gegevens kunnen genereren. Bovendien overtreffen ze de batterijduur van een telefoon, waardoor ze langer kunnen worden gebruikt. Daarnaast heeft de MAX Mini de mogelijkheid om gegevens in real-time te delen, terwijl de MAX handig voorkeursgegevens weergeeft zoals Heel & Pitch, Header/Lift en VMG, alsook kan communiceren met de wedstrijdleiding.

Vorig bericht Provincie beëindigt samenwerking met AquaSwets B.V.
Volgend artikel Een derde van geanalyseerde websites houdt zich niet aan de wet

Nu op WijZuidHolland