Investering

Pryme krijgt financiële steun van drie investeerders

Infinity Recycling, Invest-NL en LyondellBasel investeren samen bijna 13 miljoen euro

Pryme krijgt financiële steun van drie investeerders

Rotterdam,
Infinity Recycling, Invest-NL en LyondellBasell hebben vandaag bekendgemaakt via een investeringsconsortium te hebben geïnvesteerd in Pryme NV, een innovatief cleantechbedrijf, gevestigd in Rotterdam, Nederland. De groep investeerders droeg bijna  13 miljoen EUR bij ter ondersteuning van de commercialisering van het pyrolyseproces van Pryme om gebruikt plastic op industriële schaal om te zetten in waardevolle producten. Pryme is momenteel bezig met de bouw van een geavanceerde recyclingfabriek in Rotterdam die naar verwachting later dit jaar met de productie zal beginnen en is van plan om in 2025 een tweede, grotere fabriek te bouwen.

Pryme verheugd met groep investeerders

“We zijn verheugd om deze groep sterke investeerders aan onze zijde te verwelkomen”, aldus Chris Herve, CEO van Pryme. “Net zoals eerdere investeringen door Infinity Recycling en Stichting Multistrat mogelijkheden hebben geboden en ons in staat hebben gesteld belangrijke marktkennis op te doen, verwachten we van onze nieuwe investeerders dat ze waardevolle ervaring en perspectieven inbrengen die helpen onze technologie verder te ontwikkelen. Deze financiële steun vereist verantwoordelijkheid en verwachting om te leveren – een uitdaging die we graag aangaan.”

Technologische ontwikkeling verder versnellen

Pryme heeft een nieuwe kosteneffectieve benadering van pyrolyse ontwikkeld waarmee gebruikt plastic met een hoge conversieratio, op industriële schaal en met een lagere ecologische voetafdruk kan worden gerecycled. Met het nieuwe kapitaal wil Pryme de uitrol van deze technologie versnellen om de hoeveelheid plastic die wordt verbrand of in het milieu terechtkomt, te verminderen.

Financiële steun maakt mijlpaal mogelijk

Jeroen Kelder, Managing Partner, Infinity Recycling, zei: “Infinity Recycling is verheugd om bekend te maken dat het met succes een sterk consortium van investeerders heeft samengesteld om zijn portefeuillebedrijf Pryme in de volgende groeifase te ondersteunen. We zijn er trots op dat we deze belangrijke mijlpaal voor Pryme mogelijk hebben gemaakt en hebben er alle vertrouwen in dat deze steun een belangrijke rol zal spelen in het aanhoudende succes van Pryme.”

Strijd tegen plastic afval

Elisabeth Storm de Grave, Hoofd bij Invest-NL, zei: “We zijn enthousiast dat we in Pryme investeren in nauwe samenwerking met ons portefeuillefonds Infinity Recycling en LyondellBasell in Pryme te investeren. Deze investeringsronde is een belangrijke mijlpaal voor het opschalen van Pryme’s geavanceerde recyclingmethoden. Ze zijn van cruciaal belang voor het aanpakken van juist die delen van de plastic afvalstromen die niet door middel van mechanische technologieën kunnen worden gerecycled. Met deze investering onderstrepen we duidelijk de sterke positie van Nederland om de plastic afvalcrisis het hoofd te bieden. ”

Pyrolyse-olie van Pryme ook in Duitsland

“Met de toenemende vraag vanuit de samenleving en klanten naar meer circulaire producten, zijn we verheugd om te investeren in snelgroeiende bedrijven zoals Pryme om de opschaling van nieuwe geavanceerde commerciële recyclingactiviteiten te ondersteunen en de hoeveelheid gebruikt plastic die verbrand wordt, te verminderen”, aldus Martino Gabellich, Vice President Advanced Recycling en Low Carbon Solutions bij LyondellBasell. “Deze investering ondersteunt onze strategie om onze circulaire en koolstofarme oplossingen te laten groeien, aangezien we van plan zijn een deel van de pyrolyse-olie die in deze nieuwe recyclingfabriek van Pryme geproduceerd wordt, te gebruiken in onze geplande geïntegreerde hub in Keulen, Duitsland.”

Vorig bericht Alexanderknoop wordt Hart van Rotterdam-Oost 
Volgend artikel Nieuwe Tjalmaweg officieel geopend

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijZuidHolland

INTERVIEW WIJBUSINESSNIEUWS

Als solopreneur heb je geen beperkingen