Infra

N3: Papendrechtsebrug ‘s nachts dicht

Werkzaamheden van woensdagavond 20 december tot donderdagochtend 21 december

N3: Papendrechtsebrug ‘s nachts dicht

Papendrecht,
Rijkswaterstaat voert vanaf woensdagavond 20 december 22.00 tot donderdagochtend 21 december 2023 05.00 uur onderhouds- en inspectiewerkzaamheden uit aan de Merwedebrug bij Papendrecht, ook wel Papendrechtsebrug genoemd.

Nacht van 15 op 16 januari 2024

De brug is afgesloten voor alle verkeer in de richting van Dordrecht. In de nacht van 15 op 16 januari 2024 voert de provincie onderhoud uit in de richting van Papendrecht en is de brug van 22.00 tot 05.00 uur afgesloten voor alle verkeer richting Papendrecht. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd.

Nachtafsluitingen

De nachtafsluiting op de Papendrechtsebrug richting Dordrecht vindt plaats op woensdag 20 december van 22.00 uur tot donderdag 21 december 2023 05.00 uur. Op maandag 15 januari van 22.00 uur tot dinsdag 16 januari 2024 05.00 uur wordt er gewerkt aan de brug richting Papendrecht.

Omleiding wegverkeer en openbaar vervoer

De omleiding voor het wegverkeer is langs en boven de weg aangegeven. Het auto- en vrachtverkeer en openbaar vervoer worden omgeleid via de snelwegen A16/A15 bij knooppunt Ridderkerk. Sommige opritten kunnen al om 21.00 uur dichtgaan. Dit gebeurt om ervoor te zorgen dat al het verkeer tijdig van de weg is voordat de brug wordt afgesloten.

(Brom)fietsers en voetgangers

Tijdens de nachtafsluiting van 20 op 21 december 2023 is het fietspad gewoon open voor (brom)fietsers en voetgangers. Tijdens de nachtafsluiting van 15 op 16 januari 2024 vinden er ook werkzaamheden plaats vanaf het fietspad om een onderdoorvaartsein te vervangen. Dan kunnen fietsers veilig de brug passeren onder leiding van verkeersregelaars. Dit zal beperkte hinder opleveren.

Vaarwegverkeer

De brug wordt tijdens beide nachtafsluitingen niet bediend voor de hoge scheepvaart. Hiervoor wordt een bericht aan de scheepvaart uitgegeven.

Hulpdiensten over de Papendrechtse brug

Met de betrokken veiligheidsregio’s zijn afspraken gemaakt over het passeren van de brug zodat de hulpverlening op peil blijft.

Omleiding gevaarlijke stoffenvervoer

De provincie leidt het vervoer van gevaarlijke stoffen om via de A15 Gorinchem. Ook dit wordt aangegeven op de omleidingsborden.

Advies aan weggebruikers

Weggebruikers moeten hun reis op voorhand goed plannen en de actuele verkeersinformatie raadplegen voor vertrek. Omdat sommige opritten al om 21.00 uur dichtgaan, moet er rekening gehouden worden met extra reistijd. Het is aangeraden om de aanwijzingen en omleidingsroutes te volgen op de digitale  informatiepanelen en gele borden, boven en langs de weg.

Onderhoudswerkzaamheden N3

Om de technische staat van onder andere tunnels en bruggen te controleren, voert de provincie jaarlijks inspecties en testen uit. Als het nodig is, wordt er vervolgens onderhoud gepleegd.

Vorig bericht Gunning onderhoud snelwegen Zuid-Holland aan Heijmans
Volgend artikel N59 gaat begin 2024 2 weekenden dicht om berm te verbeteren

Nu op WijZuidHolland