Event

Landelijke keuring boerderijzuivel te Bodegraven

Recordaantal van 342 kazen en 227 zuivelproducten gekeurd

Landelijke keuring boerderijzuivel Bodegraven

Bodegraven,
Op 13 maart strijden boeren en boerinnen uit het hele land – die zelf hun melk verwerken tot kaas of zuivel – om de Den Besten Cum Laude Awards, ofwel de ‘Gouden melkbus met de grote oren’. Een award van Cum Laude Awards. Op die dag wordt in Fort Wierickerschans te Bodegraven, het recordaantal van 342 kazen en 227 zuivelproducten gekeurd.

Overweldigend aantal inzendingen

De inzendingen zijn verdeeld over dertig categorieën en twee hoofdgroepen: kaas en zachte kaas en zuivel. Het aantal inzendingen is overweldigend dit jaar: 38% meer kaas en maar liefst 89% meer zachte kaas en zuivel dan vorig jaar. Elke categorie kent één winnaar, die met een platina medaille naar huis gaat. Uit alle winnaars worden bovendien twee ‘superwinnaars’ gekozen. Eén gaat met de Den Besten Cum Laude Award in de categorie ‘kaas’ naar huis. De ander wordt beloond met de Den Besten Cum Laude Award in de categorie ‘zachte kaas en zuivel’.

Feestelijke prijsuitreiking

De 42 keurmeesters, herkenbaar aan hun witte jassen, worden ondersteund door twee arbiters tijdens deze landelijke keuring van boerderijzuivel. Op donderdag 16 maart is de feestelijke prijsuitreiking, waar alle boeren, kaashandelaren en stakeholders aanwezig zijn.

 

Vorig bericht Jubileumeditie Bakkersvak & IJs-Vak groot succes
Volgend artikel Subsidieregeling verbeteren winkelcentrumgebied

Nu op WijZuidHolland