Infra

Inloopavond viaduct Burgemeester Smeetsweg op 19 oktober

Provincie Zuid-Holland heeft samen met gemeente Zoeterwoude plan om viaduct aan te leggen

Inloopavond viaduct Burgemeester Smeetsweg op 19 oktober

De provincie Zuid-Holland heeft samen met de gemeente Zoeterwoude het plan om een viaduct aan te leggen ter hoogte van de Burgemeester Smeetsweg over het spoor en de N11. Op woensdag 19 oktober leggen de provincie Zuid-Holland en de gemeente Zoeterwoude de plannen verder uit tijdens een inloopavond.

De provincie en de gemeente werken aan de bereikbaarheid, leefbaarheid en verkeersveiligheid in het Groene Hart. Door de aanleg van het viaduct bij de Burgemeester Smeetsweg werkt de provincie aan het verbeteren van de toegang tot Zoeterwoude-Rijndijk. En van de spoorverbinding Leiden-Utrecht. Door een geplande toename naar 4 treinen per uur vanaf 2026 is het nodig om de huidige kruising met het spoor te vervangen door een viaduct over het spoor en de N11.

Nooit meer wachten

Met de komst van het viaduct verbetert de veiligheid en hoeft niemand meer te wachten voor de spoorwegovergang. De N11 krijgt opritten en afritten waardoor het gemakkelijker wordt om Zoeterwoude in en uit te komen. Het verkeer over de Hoge Rijndijk neemt hierdoor af.

Voor fietsers verbetert de verkeersveiligheid door de nieuwe fietstunnel tussen de Burgemeester Smeetsweg en de Ommedijkseweg onder de N11 en het spoor. Ook komt er een fietstunnel onder de Ommedijkseweg parallel aan de N11.

De plannen zien er als volgt uit:

  • Viaduct voor het autoverkeer over de N11 (met bijbehorende op- en afritten) en over het spoor.
  • Een nieuwe fietstunnel tussen de Burgemeester Smeetsweg en de Ommedijkseweg onder de N11. En het spoor met aandacht voor de sociale veiligheid.
  • Een fietstunnel voor het Barrepad onder de Ommedijkseweg door, parallel aan de N11.
Vorig bericht Nachtafsluiting A44 tussen Sassenheim en Wassenaar
Volgend artikel Samenwerkingsafspraken woningbouw ondertekend

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijZuidHolland