Voeding

Gezonde kant en klare maaltijden bij Thuysvers uit Amsterdam

'Imago van kant en klaar maaltijden is toe aan een update'

Gezonde kant en klare maaltijden bij Thuysvers uit Amsterdam

Foto: ThuysVers

Amsterdam,
Hoewel het gemak van kant en klaarmaaltijden groot is, staan ze niet altijd bekend als de meest gezonde optie. Vaak bevatten deze maaltijden veel zout en suiker en te weinig groente. Ook een ‘gezonde’ keuze als salade bevat te vaak veel onnodige toevoegingen. Uit cijfers van het RIVM blijkt dat de gemiddelde Nederlander niet aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente komt van 200 gram. Na het vele eten in december staat januari voor veel mensen in het teken van een nieuwe gezonde start. Mensen dagen zichzelf uit om gezonder te gaan eten. Dit doen ze door bewuster te koken, maar er zijn meer mogelijkheden voor een verantwoord voedingspatroon.

Zo geeft Pieter Duijs, oprichter van het Amsterdamse ThuysVers, aan dat het imago van kant en klaar maaltijden toe is aan een update, “Het beeld dat kant en klaar gelijk staat aan ongezond is achterhaald. Wij maken heel bewust de keuze om in onze maaltijden minimaal 300 gram groente te verwerken en zien een exponentiele groei in de afname van koolhydraatarme maaltijden. Ons doel is om kant en klaar maaltijden van een nieuw imago te voorzien; lekker, vers, gezond en toch snel klaar.”

Goede voornemens 2023: gezonder eten
Gezonder eten staat iedere januari weer in de top drie van goede voornemens. Maar voor veel Nederlanders blijkt dat meer groente eten lastig is. Diëtist en voedingswetenschapper Noor van Struik van ‘The Nourishing State’ geeft ThuysVers advies voor de bereiding van gezonde, koolhydraatarme maaltijden. Noor: “Januari is voor veel mensen het moment om hun eetgedrag te veranderen. Vaak gebeurt dit met ongezonde diëten zoals detoxen, shakes en sapkuren. Ik geloof dat je in wil zetten op een blijvende leefstijlverandering, zodat je volgend jaar niet weer precies hetzelfde goede voornemen hebt. Zaken als aardappelen en pasta’s zijn makkelijk en lekker, maar teveel is niet slim voor een gezond lichaam. Minder koolhydraten in je voeding zorgt voor meer energie, minder cravings en zin in zoet en je valt er – blijvend en verantwoord! – van af.”

KHA (Koolhydraatarme) Challenge
Om van alle goede eetvoornemens een succes te maken heeft ThuysVers een KHA Challenge in het leven geroepen. Hierbij worden vier weken lang, vijf dagen per week, koolhydraatarme maaltijden geleverd met daarbij uitleg van diëtiste Noor Struik wat dit voor het lichaam betekent. Daarbij ontvangen deelnemers ook tips en recepten om zelf een gezonde koolhydraatarme maaltijd te bereiden.
Struik: “Je geeft je lichaam de juiste brandstof door je levensstijl aan te passen: minder koolhydraten en juist meer gezonde vetten en eiwitten. Kant en klaar hoeft dus niet minder lekker of ongezond te zijn. Hier let ik goed op in mijn adviezen richting ThuysVers.”

Gezond kant en klaar eten in heel Nederland
Waar de maaltijden van ThuysVers in het begin enkel in de regio Amsterdam verkrijgbaar waren, begon het na maaltijdverzoeken van buiten de regio te prikkelen bij oprichter Duijs. De stap om het bezorggebied uit te breiden naar heel Nederland werd onlangs genomen, mede door extern groeikapitaal.

Koolhydraatarme maaltijden kennen een enorme groei de afgelopen jaren. De top drie van deze maaltijden bij ThuysVers zijn:
-Gevulde aubergine/paprika
-Lasagne van courgette
-Paddenstoel-risotto van bloemkoolrijst

Vorig bericht HalloStroom kan groei verder versnellen met 35 miljoen euro
Volgend artikel AI-zoekmachine helpt juristen en fiscalisten zoeken in juridische content

Nu op WijZuidHolland