laboratorium

Geonius breidt activiteiten uit met succesvolle overname geotechnisch laboratorium RPS

Opdrachtgevers willen graag een partner voor gecombineerde veld- en laboratoriumonderzoeken

Geonius breidt activiteiten uit met succesvolle overname geotechnisch laboratorium RPS

Ingenieursbureaus RPS uit Delft en Geonius uit Geleen hebben overeenstemming bereikt over de overname van het geotechnisch deel van het laboratorium van RPS door Geonius. Door de overname heeft Geonius nu de complete keten van geotechnisch veldonderzoek, laboratoriumonderzoek en advies in eigen huis. Op deze manier versterkt Geonius zijn positie als nationale speler op het gebied van geotechniek. Per 8 augustus 2023 worden alle geotechnische laboratoriumwerkzaamheden van RPS, onder de naam en verantwoordelijkheid van Geonius Geotechniek voortgezet. Het laboratorium zal centraal in het land worden ondergebracht in de vestiging van Geonius te Houten.

Integrale aanpak van geotechnische projecten

Door het onderbrengen van het geotechnisch laboratorium binnen de Geonius Groep beheerst het bedrijf de complete keten van geotechnische dienstverlening. Mark Rurup, directeur Geonius: “Wij kunnen met de overname van dit laboratorium de ambitie waarmaken om onze geotechnische dienstverlening uit te breiden. Opdrachtgevers willen graag een partner voor gecombineerde veld- en laboratoriumonderzoeken. In het kader van projecten voor de energietransitie, de bouwopgave en klimaatadaptatie, kunnen wij onze advisering optimaliseren door de klanten met labonderzoek op maat nog beter van dienst te zijn. Met nauwkeurigere grondparameters kunnen we onderbouwd scherper rekenen en ontwerpen, dat levert de klant lagere bouwkosten op. Met het Geonius GeoLab in het midden van het land kunnen we de integrale aanpak van onze projecten verder optimaliseren. Geonius is daarmee dé partner voor regionale geotechnische projecten in Nederland en Vlaanderen.”

Veranderende klantbehoefte

In 2017 is RPS gestart met een eigen geotechnisch laboratorium vanwege een duidelijke ondercapaciteit van geavanceerde geotechnische analyses in de markt. Reinoud van Oosten, algemeen directeur van RPS Nederland: “De afgelopen jaren hebben wij de klantbehoefte zien verschuiven van een capaciteitsvraag naar een meer integrale aanpak waarbij de complete dienstverlening van geotechnisch onderzoek in één opdracht is verenigd. Door het ontbreken van onderzoeksmaterieel in eigen beheer, zoals sondeerunits en boorstellingen, is dit voor ons een reden om onze koers te heroverwegen. De afgelopen jaren hebben RPS en Geonius een samenwerking opgebouwd. We zijn blij dat we ons laboratorium nu bij Geonius onder kunnen brengen en op deze manier continuïteit kunnen bieden voor de mensen die daar werkzaam zijn en een deel van onze klanten.”

Vorig bericht Tenderbureau Tender Valley heeft meerderheidsbelang in communicatiebureau Qiem
Volgend artikel Denk mee over de wijkagenda Kijkduin Den Haag

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijZuidHolland