Duurzaamheid

Ethiopië en Nederland bouwen koelcentrum om fruit- en groente export te ondersteunen

Ethiopië en Nederland bouwen samen koelcentrum om fruit- en groente export te ondersteunen

Ethiopië en Nederland bouwen samen koelcentrum om fruit- en groente export te ondersteunen

Den Haag,
De Ethiopische overheid heeft met Invest International, een overeenkomst getekend om de eerste fase van een groot koelingscentrum te realiseren op 70 kilometer van de hoofdstad Addis Abeba. Het zogenaamde Cool Port Addis project moet er de komende jaren voor zorgen dat tuinbouwgewassen vanuit Ethiopië gekoeld kunnen worden geëxporteerd naar de haven van Rotterdam en andere afzetgebieden.

Deze eerste fase van het Cool Port Addis project vergt een investering van ongeveer 27,5 miljoen dollar. Invest International neemt daarvan 11,7 miljoen dollar voor haar rekening, de rest is voor rekening van de Ethiopische overheid. De benodigde contracten voor de realisatie en operationalisering van het gekoelde magazijn zullen worden aanbesteed.

Flying Swans

Samen met de Ethiopische Maritieme Autoriteit heeft met ontwikkelaar Flying Swans het voortouw genomen in de projectontwikkeling. Flying Swans wordt gefinancierd door Invest International en is nauw betrokken bij het opzetten van eerlijke en minder milieubelastende handelscorridors waar Nederland een voortrekkende rol in wil spelen.

Vorig bericht Beste restaurants van Zuid-Holland
Volgend artikel Jan-Paul van den Bosch treedt toe tot de Raad van Bestuur van Mourik

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijZuidHolland